Pe centura Galațiului, IMPOSIBIL de traversat strada

Pe centura Galațiului, IMPOSIBIL de traversat strada
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)


Pe adresa redacţiei a venit o sesizare de la un cetăţean îngrijorat de numărul mare de accidente care au loc pe Drumul de Centură al Galaţiului, în zona intersecţiei cu strada Oltului.

Chiar dacă acolo există o trecere de pietoni, respectivul cetăţean ne-a spus că rareori se întâmplă ca şoferii să oprească şi să le acorde prioritate celor care vor să traverseze. Această sesizare a venit prima dată în luna august 2015, însă nici până acum nu s-au luat măsuri, deşi de atunci oamenii au făcut mai multe sesizări către primărie şi către poliţia locală. "De cele mai multe ori, trecerea de pe o parte pe alta a şoselei se face în viteză, indiferent de ce ai prin mână, fie că e vorba de sacoşe, de baston sau de un copil. Aici sunt, probabil, cele mai multe accidente din oraş, după strada Oţelarilor, ceea ce ar trebui să reprezinte un semnal de alarmă pentru autorităţi", ne-a spus George Nica, un gălăţean îngrijorat.

Ce spunea primăria acum un an


"În această perioadă, Primăria municipiului Galaţi realizează planul de mobilitate, un document care va prezenta o viziune clară asupra sistematizării traficului, sistemului de semnalizare pietonală şi rutieră. Aşteptăm, aşadar, să vedem concluziile specialiştilor. Însă e bine de ştiut pentru gălăţeni că lipsa unui semafor nu anulează prevederile Codului Rutier (care prevede acordarea de prioritate pietonilor care trec prin locuri semnalizate corespunzător). Cauzele accidentelor din acea zonă sunt, de cele mai multe ori, neatenţia în conducere, viteza excesivă şi traversarea fără asigurare", scria în comunicatul primăriei din august 2015.

Evident, sistematizarea traficului în acea zonă nu a mai fost făcută, astfel că traversarea se face în aceleaşi condiţii. De altfel, am fost şi noi, din nou, în zonă, pentru a vedea dacă opreşte vreo maşină la trecerea de pietoni. Răspunsul? Evident că nu. "Sunt momente când stăm minute în şir şi aşteptăm să traversăm cu copiii de mână, pentru că nu opreşte nimeni. Nu mi se pare deloc normal. Primăria şi poliţia ar trebui să intervină. S-au pus semafoare prin oraş unde nu era nevoie de ele, dar aici nu s-a pus nimic", ne-a explicat un domn care abia reuşise să traverseze, în fugă, drumul de centură.

Subiectul, în discuţie la primărie 


"Această problemă a fost deja luată în discuţie de către comisia pentru siguranţă rutieră din cadrul primăriei, urmând să se stabilească ce măsuri vor fi luate în această privinţă", ne-a explicat Raluca Ardean, purtătorul de cuvânt al municipalităţii. Când anume vor putea traversa în siguranţă cetăţenii din zonă, încă nu se ştie.

Citit 10685 ori Ultima modificare Vineri, 30 Decembrie 2016 02:19

5 comentarii

 • postat de serg
  Miercuri, 28 Decembrie 2016 16:34
  100.99.78.***
  au pus o multime de semafoare prin oras unde nu trebuia si pe centura unde trebuia, nu. la iesirea de la lidl spre centura trebuie neaparat un semafor....macar 10 secunde pt cei care vin dispre lidl...
  1
  8
  Raportează
 • postat de john
  Miercuri, 28 Decembrie 2016 15:27
  79.116.101.***
  Ati votat PSD si acum plangeti ? Spalati-va pe cap acum!
  1
  8
  Raportează
 • postat de Terente
  Miercuri, 28 Decembrie 2016 14:13
  86.34.180.***
  Drum de Centura? Halal, oras de rasul curcilor!
  Suntem la nivelul anilor 70 dpdv al infrastructurii rutiere, la nivelul anilor 30 al celei feroviare si la nivelul inceputul de secol 20 in cel fluvial...
  Traiasca omul de tip nou , votant majoritar psd, mocangiu, prost, lenes!
  1
  10
  Raportează
 • postat de Anca
  Miercuri, 28 Decembrie 2016 11:35
  5.13.189.***
  Dar despre ideea ,,inteligenta'' de a face linie continua in locul celei discontinue la intrarea de pe drumul de centura spre cartierul Micro 16 nu spune nimeni nimic?
  1
  9
  Raportează
 • postat de IGNAT MARIA
  Miercuri, 28 Decembrie 2016 09:56
  5.2.209.***
  PASARELAAAAAAAAAAAAAAA!
  1
  16
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.