O şezătoare ca pe vremuri

O şezătoare ca pe vremuri

La "avampremiera" şezătorii, în martie Petrică Costiuc
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

"Vremuri de altădată" a fost titlul generic al şezătorii desfăşurate joi, la sediul Muzeului din Ianca, o primă parte a proiectului intitulat "Muzeul Ianca - promotor al tradiţiei locale", organizat de această instituţie implicată în conservarea istoriei, tradiţiei culturale şi etnografiei din judeţul vecin, Brăila. Coordonator al proiectului este inimosul profesor Ion M. Bărbuceanu, fondatorul muzeului orăşănesc, iar colaborator, dr. Brînduşa Oana Ilie, muzeograf, secţia "Etnografie", la Muzeul Brăilei "Carol I", secţie în care şi mai mulţi oameni de cultură gălăţeni au fost invitaţi în acest an, muzeografa fiind un plăcut amfitrion. Şi în primăvară, o avanpremieră a adus într-o altă şezătoare elevi în costume populare, care au participat la meşteşuguri pe cale de dispariţie, precum ţesutul, brodatul iei sau împletitul de coşuri din nuiele, au dansat şi au interpretat scenete.

Citit 384 ori Ultima modificare Luni, 12 August 2019 14:35

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro