UPDATE Cine este responsabilul gropii cu şobolani?

UPDATE Cine este responsabilul gropii cu şobolani?
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

UPDATE, 21 august 2019 | După cum am promis în articolul „Raiul şobolanilor într-o groapă rămasă neacoperită”, referitor la groapa săpată pe strada Nae Leonard şi abandonată de mai bine de trei săptămâni, am reuşit să aflăm identitatea companiei de telecomunicaţii responsabilă de situaţia creată. Este vorba despre furnizorul de servicii de cablu tv şi internet, RCS-RDS, ai cărui reprezentanţi au refuzat să ne dea declaraţii la momentul la care au fost contactaţi de noi. Motiv pentru care, am cerut un răspuns şi de la Biroul de Presă al Primăriei Galaţi, care ne-a confirmat bănuiala:

“În zona Nae Leonard este eliberată autorizaţie de construire pentru societatea RCS-RDS, în vederea realizării canalizaţiei subterane pentru cablurile de telecomunicaţii.”

Tot de la Primărie am aflat că lucrările desfăşurate acolo nu sunt încă finalizate. Când şi cum vor evolua lucrurile în zona respectivă pot şti doar reprezentanţii RCS-RDS, care invocă legea protecţiei datelor personale de fiecare dată când încercăm să luăm legătura cu ei.

Vom urmări însă îndeaproape evoluţia lucrării.


(20 august 2019) Raiul şobolanilor într-o groapă rămasă neacoperită | Cârpeli, şanţuri neasfaltate şi gropi neacoperite. Asta rămâne în urma lucrărilor de îngropare a reţelei de cablu. Deşi sesizările curg pe adresa redacţiei noastre aproape la fiecare intervenţie a companiei  prin cartierele gălăţene, scenariul se repetă.

La sfârşitul lunii iulie, pe strada Nae Leonard, colţ cu strada Arcului, un crater de dimensiuni considerabile a fost format în vederea realizării unor astfel de lucrări de modernizare a reţelei de cablu şi acolo a rămas, împrejmuit, dar  abandonat. Muncitorii nu s-au mai perindat prin zonă, în schimb şobolanii au început să-și croiască nestingheriţi drum în şi dinspre groapa cu pricina. Mai mult, chiar, unii locatari i-au găsit şi o utilitate, aruncându-şi gunoiul menajer acolo, cât să atragă şi mai multe rozătoare, dornice de hrană şi purtătoare de boli.

“Înţeleg că întreg oraşul este un şantier, în urma acestor lucrări, dar, sunt trei săptămâni de când nu s-a mai făcut nimic, iar groapa a rămas aşa. Sperăm ca situaţia să se remedieze în curând”, ne-a declarat un locatar, care şi-a dorit să rămână anonim. 

Vom căuta să aflăm, în zilele următoare, cui anume aparținea responsabilitatea acoperirii craterului și asfaltării străzii.

Citit 3774 ori Ultima modificare Miercuri, 21 August 2019 18:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.