Cablurile Electrica, tăiate de două ori în aceeaşi zi

Cablurile Electrica, tăiate de două ori în aceeaşi zi

Marţea cu ghinion
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)
7 comentarii

Două avarii majore produse marţi, 20 august, au afectat alimentarea cu energie electrică în două zone importante din oraş, Ţiglina 3 şi Ţiglina 4. Timp de mai multe ore, au fost afectaţi numeroşi consumatori casnici, reţeaua de semaforizare şi transportul public cu tramvaie şi troleibuze, dar şi furnizarea apei potabile în mai mult de jumătate de oraş.  

Conform unei postări Apă Canal pe reţelele de socializare, a fost oprită şi alimentarea cu energie electrică a Statiei de Pompare Turnul de Apă, fiind afectaţi consumatori din cartierele Ţiglina 1, Mazepa 1 şi 2, Centru-Domnească, Centru-Port, Valea Oraşului, Traian Nord. Apă Canal şi-a avertizat clienţii afectaţi că presiunea apei va fi scăzută la început, pentru a nu provoca vreo avarie şi i-a sfătuit să aibă răbdare până să se facă spălările de reţea.

Biroul de Presă al SDEE Muntenia Nord – Sucursala Galaţi ne-a explicat de ce a picat curentul: „Întreruperile accidentale înregistrate în cursul zilei de 20 august 2019, în Municipiul Galați, au fost cauzate de două avarii în rețeaua de medie tensiune aparținând SDEE Muntenia Nord, sucursala Galați. Au fost afectați abonații din zonele Țiglina 3 (Micro 16) și Țiglina 4 (Micro 17) parțial. Primul incident, care a constat în defectarea unui cablu, a fost înregistrat la ora 7,47, iar la ora 8,27 echipele SDEE Galaţi au izolat și remediat avaria. A fost identificat un cablu defect, respectiv LES 6 kV Stația Filești – PT 14 Micro 16. Al doilea incident a fost înregistrat la ora 16,54, iar la ora 18,34 echipele SDEE Galaţi au izolat și remediat parțial avaria, alimentând 83 la sută din consumatori. La ora 20,09 avaria a fost lichidată și consumatorii au fost alimentați integral. Și în acest caz a fost identificat un cablu defect, respectiv LES 6 kV PT Doina – PT 13 Micro 16.

Precizăm că ambele defecte au fost provocate de lucrările de săpătură executate în Municipiul Galați de către firme terțe. Amintim că în Municipiul Galați,  în zona Micro 16, se execută lucrări pentru trecerea în subteran a infrastructurii rețelei de fibră optică, ce au determinat apariția unor întreruperi accidentale provocate de lovirea sau distrugerea infrastructurii SDEE Galați. Subliniem că angajații Sucursalei de Distribuție a Energiei Electrice Galaţi au participat activ la toate lucrările executate, asigurându-se că acestea se desfășoară în conformitate cu prevederile legale, și s-au implicat de fiecare dată când s-a solicitat asistență tehnică. De asemenea, s-au luat toate măsurile de informare a terților implicați în execuția de lucrări cu privire la existența instalațiilor electrice, cât și de consecința afectării acestora”, precizează comunicatul remis de Electrica SDEE Galaţi.

Citit 10995 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Septembrie 2019 00:43

7 comentarii

 • postat de Eficient Joi, 22 August 2019 21:30 89.136.231.*** Link la comentariu
  0
  1

  Problema e in felul urmator si anume ca toate firmele de cablu trebuiau sa se vorbeasca si sa faca o singura sapatura sa bage toti pe acolo cablurile. Am inteles ca prin tiglina e o firma ..ok si daca vrea si firma x sau y sa puna in subteran ce face? Sapa iar si toarna iar ciment sau cum? Apoi problema e de ce firma care face lucrare nu colaboreaza cu cei de la electrica sau altii sa stie omul clar ca pe acolo trece cablul lor sau reteaua lor. Chiar asa se sapa fara sa fie informati sau sa aiba o harta a cablurilor..un proiect ceva...sa fie semnalizate toate cablurile sa se stie ca pe aici trece cablu electrica..pe aici e conducta de gaz si asa mai departe...
  Pai daca mai vine o firma si lasa in bezna tot orasul ce facem?
  Se sapa dar nimeni nu stie ce e acolo si nu se colaboreaza intre firme sau institutii.

  Raportează
 • postat de Iron IQ Joi, 22 August 2019 18:12 90.77.247.*** Link la comentariu
  0
  3

  Saracul Cosovliu zicea acum 20 de ani ca Galatiul are viitorul pecetluit din doua puncte de vedere: solul instabil si lipsa unei cartografieri viabile a retelelor.
  Pentru cine nu stie cine a fost Cosovliu:
  https://www.viata-libera.ro/societate/95727-octavian-cosovliu-mai-mult-ca-perfectul-fundatiilor-noastre-ii-datoram-vietile-peretii-si-sperantele-noastre

  Raportează
 • postat de Marius Joi, 22 August 2019 16:58 148.122.181.*** Link la comentariu
  0
  4

  Pe strada Posta Veche la nr.132 a fost dărâmat un stâlp într-un accident de circulație de mai bine de trei luni de zile. Până acum cei de la Electrica nu au avut timp să vină să înlocuiască stâlpul rupt.
  Poate cu ocazia asta se sesizează si cineva de la Electrica.......

  Raportează
 • postat de Iancu Jianul Joi, 22 August 2019 09:26 188.24.227.*** Link la comentariu
  5
  10

  Tertele firme sunt aduse din Satul Mare respectiv Vaslui pentru efectuarea infrastucturii de pozare a cablurilor aferente retelei de cablu si internet.
  Intrebarea mea bizara, ar fi: de ce primaria nu a asigurat in 14 ani de cand exista firme de internet si cablu tv moderne aceasta retea, si cum se vor conecta ceilalti concurenti sau furnizori, mai asapa alte santuri si pun iar inca 5 canalizari?

  Apoi, au cerut probarea in scris a locatarilor? Observ can sparga bordura de ciment ptr canal, aceea este cota parte indiviza a 5 propietari, iar 1M din fara ei este a tuturor din scara! Pentru un balcon iesit 1M, pe propietatea cota indiviza 1/20 ALTII dau legi ca NU... iar acum se poate! POFTIM?

  Romania Colonia de Guineeea Primitival

  Raportează
 • postat de HAHAHA Joi, 22 August 2019 08:22 194.105.20.*** Link la comentariu
  3
  7

  DOREL - loveste cand ti-e lumea mai draga !!!!

  Raportează
 • postat de Cetatean Joi, 22 August 2019 03:48 188.24.214.*** Link la comentariu
  2
  5

  Si cu asta basta

  Raportează
 • postat de Mario Joi, 22 August 2019 01:02 89.137.138.*** Link la comentariu
  5
  13

  Câteva ore fără curent, din cauza marlanilor care sapă ca niște tâmpiți nesupravegheați, dar cablul de unde l-ați adus, de la Timișoara, Arad, numai trântori și pe la Electrica, ca și cei de la apa canal, 24 de ore fără apă, ptr a pune un manșon, e dezastru cu ăștia, urmează o avarie la gaze și le-am avut pe toate

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.