Cablurile Electrica, tăiate de două ori în aceeaşi zi

Cablurile Electrica, tăiate de două ori în aceeaşi zi
Marţea cu ghinion
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Două avarii majore produse marţi, 20 august, au afectat alimentarea cu energie electrică în două zone importante din oraş, Ţiglina 3 şi Ţiglina 4. Timp de mai multe ore, au fost afectaţi numeroşi consumatori casnici, reţeaua de semaforizare şi transportul public cu tramvaie şi troleibuze, dar şi furnizarea apei potabile în mai mult de jumătate de oraş.  

Conform unei postări Apă Canal pe reţelele de socializare, a fost oprită şi alimentarea cu energie electrică a Statiei de Pompare Turnul de Apă, fiind afectaţi consumatori din cartierele Ţiglina 1, Mazepa 1 şi 2, Centru-Domnească, Centru-Port, Valea Oraşului, Traian Nord. Apă Canal şi-a avertizat clienţii afectaţi că presiunea apei va fi scăzută la început, pentru a nu provoca vreo avarie şi i-a sfătuit să aibă răbdare până să se facă spălările de reţea.

Biroul de Presă al SDEE Muntenia Nord – Sucursala Galaţi ne-a explicat de ce a picat curentul: „Întreruperile accidentale înregistrate în cursul zilei de 20 august 2019, în Municipiul Galați, au fost cauzate de două avarii în rețeaua de medie tensiune aparținând SDEE Muntenia Nord, sucursala Galați. Au fost afectați abonații din zonele Țiglina 3 (Micro 16) și Țiglina 4 (Micro 17) parțial. Primul incident, care a constat în defectarea unui cablu, a fost înregistrat la ora 7,47, iar la ora 8,27 echipele SDEE Galaţi au izolat și remediat avaria. A fost identificat un cablu defect, respectiv LES 6 kV Stația Filești – PT 14 Micro 16. Al doilea incident a fost înregistrat la ora 16,54, iar la ora 18,34 echipele SDEE Galaţi au izolat și remediat parțial avaria, alimentând 83 la sută din consumatori. La ora 20,09 avaria a fost lichidată și consumatorii au fost alimentați integral. Și în acest caz a fost identificat un cablu defect, respectiv LES 6 kV PT Doina – PT 13 Micro 16.

Precizăm că ambele defecte au fost provocate de lucrările de săpătură executate în Municipiul Galați de către firme terțe. Amintim că în Municipiul Galați,  în zona Micro 16, se execută lucrări pentru trecerea în subteran a infrastructurii rețelei de fibră optică, ce au determinat apariția unor întreruperi accidentale provocate de lovirea sau distrugerea infrastructurii SDEE Galați. Subliniem că angajații Sucursalei de Distribuție a Energiei Electrice Galaţi au participat activ la toate lucrările executate, asigurându-se că acestea se desfășoară în conformitate cu prevederile legale, și s-au implicat de fiecare dată când s-a solicitat asistență tehnică. De asemenea, s-au luat toate măsurile de informare a terților implicați în execuția de lucrări cu privire la existența instalațiilor electrice, cât și de consecința afectării acestora”, precizează comunicatul remis de Electrica SDEE Galaţi.

Citit 11481 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Septembrie 2019 00:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.