Evaluaţi acest articol
(11 voturi)
1 comentariu

A devenit, din păcate, o obişnuinţă ca firmele care fac săpături în diverse zone ale oraşului să taie şi câte un cablu subteran al Electrica, lăsând astfel fără curent cartiere întregi. Ultimul incident de acest gen s-a produs sâmbătă, la primele ore ale dimineţii, afectaţi fiind sute de consumatori din Ţiglina 1, care au fost reconectaţi în totalitate abia în cursul după-amiezei, spre seară.
„Întreruperea accidentală înregistrată în cursul zilei de 24 august 2019, în municipiul Galați, a fost cauzată de o avarie în rețeaua de medie tensiune aparținând SDEE Muntenia Nord, sucursala Galați. Au fost afectați abonații din zona Țiglina1. La ora 7,35, a declanșat în stația Filești linia electrică subterană (LES) 6 kV  PA 5. La ora 8,24, echipele Sucursalei de Distribuție a Energiei Electrice Galaţi au izolat defectul și s-au alimentat 60 la sută din consumatorii afectați. La ora 11,01 au mai fost alimentați 30 la sută din consumatori, prin lichidarea avariei. A fost identificat cablul defect, respectiv LES 6 kV PT 16 – PT G1 Țiglina 1. Precizăm că defectul a fost provocat de lucrările de săpătură executate în municipiul Galați de către firme terțe”, precizează un comunicat remis de SDEE Muntenia Nord.
Incidentul de sâmbătă s-a înregistrat la puţin timp după ce, pe 20 august, fuseseră tăiate alte două cabluri subterane ale SDEE Galaţi în aceeaşi zi, tot de către terţi. „Entuziasmul” muncitorilor s-a soldat atunci cu două avarii care au afectat, timp de mai multe ore, cartierele Ţiglina 3 şi Ţiglina 4 (parţial), cu oprirea circulaţiei tramvaielor şi troleibuzelor Transurb, a reţelei de semaforizare din zonele respective, precum şi cu întreruperea furnizării apei potabile în mai mult de jumătate de oraş.
Băieţi, săpăm şi noi mai cu talent?

Citit 1350 ori Ultima modificare Luni, 26 August 2019 17:48

1 comentariu

  • postat de Gh. Gradinaru Marți, 27 August 2019 11:21 86.35.208.*** Link la comentariu
    0
    9

    O autorizatie de construire se emite numai dupa obtinerea unor avize: de la Electrica, Apa canal, Gaze, Telekom, etc. Aici este vorba de indisciplina crasa. Pentru actele de indisciplina vinovatii trebuie sa plateasca. Dar, de ce trebuie sa plateasca abonatii de buna credinta si nevinovati pentru faptele altora ????????????????????

    Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro