Se sărbătoreşte Marea Unire

Se sărbătoreşte Marea Unire
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cei 151 de ani de la Unirea Principatelor Române, Moldova şi Ţara Românească, vor fi sărbătoriţi şi în Penitenciarul Galaţi *

Cu această ocazie s-au organizat două activităţi cu persoanele private de libertate, menite să marcheze „uniunea personală”  a celor două principate, înfăptuită la 24 ianuarie 1859, de domnitorul Alexandru Ioan Cuza”.

Astfel, în cursul zilei de ieri, 13 persoane private de libertate – femei - au vizitat Muzeul „Casa Cuza” din Galaţi.

Astăzi, alţi 30 de deţinuţi vor viziona un film documentar despre dubla alegere ca domnitor a colonelului Al. I. Cuza în cele două Principate Române -  moment cheie în istoria modernă a românilor, precedând ceea ce avea să se petreacă în secolul al XX-lea, „Marea Unire”-   urmat de o dezbatere pe aceeaşi temă.

„Cele două acţiuni, cu vădită încărcătură istorică, îşi propun mai mult decât o înşiruire de date şi fapte istorice”.

„Socializarea, atât în cadrul unui grup restrâns, cât şi în cadrul comunităţii locale este un scop în sine, libera exprimare a deţinuţilor, pornind de la un subiect predefinit, fiind un deziderat al educatorilor, colegi ofiţeri şi agenţi, care se ocupă în penitenciar de educaţia persoanele private de libertate”.

„Mai mult decât atât, desfăşurarea unor astfel de activităţi în comunitate are ca scop menţinerea legăturilor acestora cu societatea, normele şi valorile ei”, ne-a explicat Gianina Crăciun, purtătorul de cuvânt de la Penitenciarul Galaţi.

Citit 857 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.