Manifestări dedicate pompierilor gălăţeni. Exerciţii demonstrative şi avansări în grad (FOTO)

Manifestări dedicate pompierilor gălăţeni. Exerciţii demonstrative şi avansări în grad (FOTO)
Cei prezenţi la manifestări au avut parte de un ceremonial militar, încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Vineri, 13 septembrie, de Ziua pompierului, curtea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) a fost luată cu asalt de zeci de copii, dornici să afle despre meseria salvatorilor gălăţeni, dar şi să vadă exerciţiile demonstrative pregătite special pentru ei.

Festivităţile dedicate Zilei Pompierului au debutat cu un ceremonial religios, oficiat de ÎPS Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care a oferit şi un cuvânt de învăţătură tuturor, apreciind totodată voluntariatul ca una din marile valori ale societăţii omeneşti.

La festivităţi, care au continuat cu un ceremonial militar, au participat prefectul judeţului, reprezentanţi ai Consiliului Judeţean, primarul municipiului Galaţi, şefi şi comandanţi ai Garnizoanei Galaţi, cadre active şi în rezervă ale Inspectoratului.

În prezenţa oaspeţilor, elevii Şcolii Gimnaziale Nr. 3 şi cei ai Liceului Teoretic "Emil Racoviţă" au primit, din partea inspectorului şef al ISU Galaţi, colonelul Ion Toma, diplome de merit pentru câştigarea primului loc pe ţară la concursul „Cu viaţa mea apăr viaţa”, desfăşurat la Deva, în vara acestui an. Diplome de recunoştinţă au primit şi partenerii pompierilor în proiectul "Drumul Generalului Eremia Grigorescu", Didel Bădărău (Asociaţia Frontiera Gălăţeană) şi Iulian Odi. De asemenea, cinci subofiţeri şi un ofiţer au fost avansaţi în grad, înainte de termen, ca semn de apreciere pentru activitatea desfăşurată.

După defilarea detaşamentului de onoare compus din cadre ISU Galaţi şi onorul prezentat de Fanfara Centrului Cultural „Dunărea de Jos” Galaţi, militarii Detaşamentului de pompieri Galaţi au desfăşurat exerciţii demonstrative în curtea subunităţii, aplaudaţi de copiii şi elevii prezenţi. Cei mai emoţionaţi au fost copiii, care au venit în număr mare să vadă parada militară, tehnica de intervenţie şi au ascultat întâmplări ale pompierilor, precum şi sfaturi de conduită preventivă în situaţii de urgenţă.

13 septembrie a fost şi o Zi a porţilor deschise, dedicată tuturor care au dorit să vadă tehnica de luptă nouă a pompierilor gălăţeni, alături de replici ale vechilor care de stingere. În cadrul unităţii, a fost amenajat şi un punct de informare preventivă.

Citit 1332 ori Ultima modificare Marți, 17 Septembrie 2019 14:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.