Mâncare stricată şi scumpă aveţi?

Mâncare stricată şi scumpă aveţi?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Alimentarele au reintrat în vizorul Protecţiei Consumatorilor Galaţi. Mai ales că e vară şi, ca o coincidenţă, produsele se strică în raft, dar tot clienţii le iau de acolo.

Stop vânzare!

Comisarii Protecţiei Consumatorului au verificat în total 25 de magazine alimentare, oprind definitiv de la vânzare 290 de kilograme de produse, în valoare de 2.200 de lei.

Au fost oprite temporar de la vânzare 195 de kilograme de produse, în valoare de 900 de lei. Comisarii au dat şi 82 de sancţiuni, dintre care 27 de amenzi în valoare de 50.000 de lei.

Miam-miam, salam împuţit!

La 16 din cele 25 de alimentare, comisarii au găsit produse alimentare cu modificări de miros şi gust - tărie „Triumf” cu impurităţi în suspensie; brânză proaspătă de vaci cu gust acru; carne de raţă, tacâm de pasăre cu arsuri de congelare şi culoare modificată.

La raft erau şi salamuri Victoria, salam cu şuncă, slănină afumată şi salam de Sibiu cu membrana plină de mâzgă, desprinsă de conţinut.

Opt dintre operatorii economici verificaţi vindeau bine-mersi iaurt expirat, drojdie expirată, precum şi borş, bomboane de ciocolată şi ketchup în afara perioadei de valabilitate.

Avertisment

12 comercianţi aveau expuse la vânzare produse alimentare fără date de valabilitate şi nici nu asigurau funcţionarea corespunzătoare a instalaţiilor frigorifice. La patru dintre unităţile controlate, spaţiile frigorifice de depozitare a alimentelor nu erau dotate cu termometre.

Asta, ca avertisment. Poate altă dată ne mai uităm în jur, înainte de a cumpăra scump şi stricat.

Citit 949 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.