Universitarii gălăţeni trec iar Prutul

Universitarii gălăţeni trec iar Prutul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Se redeschide extensia „Dunării de Jos” de la Cahul *

Extensia Universităţii „Dunărea de Jos” de la Cahul, Republica Moldova, ar putea fi redeschisă chiar în toamna acestui an.

Aceasta este declaraţia pe care a făcut-o rectorul Viorel Mînzu după vizita de joi de la Cahul, împreună cu preşedintele României, Traian Băsescu şi cu cel al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu. Singurul impediment rămâne semnarea tratatului de cooperare între cele două state.

Potrivit unui comunicat de presă al departamentului Comunicare din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos”, în cadrul întâlnirii de la Cahul, Traian Băsescu a reîntărit oferta României de a deschide filiale ale universităţilor româneşti în Republica .

A fost dat ca prim exemplu dorinţa celor două instituţii, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi şi Universitatea „Bogdan Petriceicu Haşdeu” din Cahul, de a redeschide, la Cahul, extensia transfrontalieră.

Tinerii moldoveni prezenţi în sală au primit cu entuziasm această ofertă şi au solicitat, de asemenea, şi înfiinţarea de specializări de masterat, care să funcţioneze din anul universitar următor.

Răspunzând la această solicitare, rectorul Viorel Mînzu a salutat intenţia de cooperare şi a precizat că nu există niciun impediment privind materializarea acesteia.

„După semnarea acordului de cooperare dintre cele două state şi obţinerea aprobărilor necesare pentru funcţionare, înfiinţarea de specializări de masterat ale Universităţii ˝Dunărea de Jos˝ din Galaţi la Cahul va fi posibilă chiar din această toamnă”, a precizat prof. dr. ing. Viorel Mînzu.

Din delegaţia Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi a mai făcut parte şi prorectorul cu Strategia universitară şi Relaţiile cu Republica Moldova şi Ucraina, prof. dr. ing. Iulian Bîrsan, unul dintre iniţiatorii colaborării universitare dintre Galaţi şi Cahul.

Citit 629 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.