CONTROALE. Amenzi pentru firmele de dezmembrări

CONTROALE. Amenzi pentru firmele de dezmembrări

Controale în vederea combaterii activităţilor ilicite
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Poliţiştii gălăţeni, în colaborare cu reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Galaţi şi cei ai Gărzii de Mediu, au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor ilicite rezultate din operaţiunile cu autovehicule dezmembrate sau scoase din uz, constatând mai multe infracţiuni şi contravenţii.

Astfel, în perioada 21-25 octombrie, poliţiştii din cadrul serviciilor Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, Investigarea Criminalităţii Economice şi Investigaţii Criminale, în colaborare cu reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Galaţi şi ai Gărzii de Mediu au verificat nouă societăţi comerciale de pe raza judeţului Galaţi, având ca principal obiect de activitate demontarea şi dezasamblarea de maşini şi echipamente scoase din uz.

Cu ocazia controalelor efectuate, poliţiştii au constatat că patru dintre aceste societăţi comerciale funcţionează fără autorizaţie, întocmind în acest sens dosare penale pentru exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi.

Totodată, au fost constatate şapte infracţiuni de neluare a măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase devenite deşeuri, precum şi cinci contravenţii constând în efectuarea de activităţi cu deşeuri fără a deţine autorizaţie de mediu. Sancţiunile aplicate contravenienţilor au fost în valoare de 150.000 de lei.

Citit 1374 ori Ultima modificare Marți, 29 Octombrie 2019 14:55

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro