O stradă din Galați, ”interzisă” persoanelor cu dizabilităţi

O stradă din Galați, ”interzisă” persoanelor cu dizabilităţi

Drepturi încălcate Bogdan Codrescu
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)
1 comentariu

Încă un exemplu al indiferenţei manifestate de autorităţi faţă de respectarea drepturilor persoanelor cu handicap


Pe strada Sindicatelor, persoanele aflate în scaun rulant au o singură posibilitate de deplasare, pe carosabil. Ambele trotuare, aflate de o parte şi de alta a străzii sunt imposibil de utilizat pentru această categorie de persoane. Pe unul dintre ele, construit în trepte, există un stâlp care obturează trecerea, iar pe celălalt a fost amplasată un soi de rampă, prevăzută la celălalt capăt cu trepte.

Iată, aşadar, încă un exemplu al indiferenţei manifestate de autorităţi faţă de respectarea drepturilor persoanelor cu handicap. Conform Legii 448/2006, toate autorităţile publice locale ar trebui să le asigure acestora condiţiile necesare pentru integrarea şi incluziunea socială. La Galaţi, însă, anomaliile se ţin lanţ, afectând, din păcate, atât autonomia acestor persoane, cât şi integrarea lor în societate.

Citit 2683 ori Ultima modificare Luni, 28 Octombrie 2019 00:43

1 comentariu

  • postat de Adrian Sâmbătă, 26 Octombrie 2019 09:25 82.137.12.*** Link la comentariu
    0
    16

    In schimb se înmulțesc șmecherii care obtin locuri de parcare rezervate langa bloc. Si toti membrii familiei sunt intregi. Ori exista coruptie ori legea este proasta.

    Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro