Auchan colectează ulei alimentar uzat

Auchan colectează ulei alimentar uzat

Evaluaţi acest articol
(7 voturi)
1 comentariu

Începând din această săptămână, consumatorii casnici care doresc să contribuie la protecţia mediului înconjurător vor putea aduce uleiul alimentar uzat la punctele de colectare Auchan. În funcţie de cantitatea predată, aceştia vor fi răsplătiţi de către partenerii Auchan cu detergent de vase, apă plată sau ulei de floarea soarelui.

Se vor primi doar recipiente de plastic care conţin minim 0,5 litri (sau multiplu de 0,5 litri) de ulei strecurat şi neamestecat cu alte deşeuri.

Potrivit unui studiu realizat de Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului, consumatorii casnici sunt cei mai mari generatori de ulei alimentar uzat. S-a demonstrat, conform https://www.icdv.ro/persoane-fizice, că 99 la sută din cantitatea de ulei uzat ajunge în canalizările oraşelor, comportament care are consecinţe dăunătoare grave asupra solului şi apelor.

De asemenea, trebuie menţionat faptul că aruncarea uleiului în chiuvetă sau în canalizare înfundă şi corodează ţevile, costurile de întreţinere fiind suportate tot de consumatorul casnic.

Citit 2715 ori Ultima modificare Sâmbătă, 21 Martie 2020 10:41

1 comentariu

  • postat de macarie banu Marți, 29 Octombrie 2019 09:37 95.76.3.*** Link la comentariu
    0
    5

    Foarte,foarte bine! Nu doar Auchan ar trebui sa faca asta.Stiu ca exista o lege care obliga toate fast-food-urile,restaurante,cantine etc. sa predea, lunar parca,sau saptamanal,o anumita cantitate de ulei de gatit uzat.In foarte multe tari se aplica amenzi uriase daca respectivii nu se conformeaza.Si mai cred ca cetatenii ar trebui constientizati mai mult cumva......

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.