Auchan colectează ulei alimentar uzat

Auchan colectează ulei alimentar uzat
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Începând din această săptămână, consumatorii casnici care doresc să contribuie la protecţia mediului înconjurător vor putea aduce uleiul alimentar uzat la punctele de colectare Auchan. În funcţie de cantitatea predată, aceştia vor fi răsplătiţi de către partenerii Auchan cu detergent de vase, apă plată sau ulei de floarea soarelui.

Se vor primi doar recipiente de plastic care conţin minim 0,5 litri (sau multiplu de 0,5 litri) de ulei strecurat şi neamestecat cu alte deşeuri.

Potrivit unui studiu realizat de Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului, consumatorii casnici sunt cei mai mari generatori de ulei alimentar uzat. S-a demonstrat, conform https://www.icdv.ro/persoane-fizice, că 99 la sută din cantitatea de ulei uzat ajunge în canalizările oraşelor, comportament care are consecinţe dăunătoare grave asupra solului şi apelor.

De asemenea, trebuie menţionat faptul că aruncarea uleiului în chiuvetă sau în canalizare înfundă şi corodează ţevile, costurile de întreţinere fiind suportate tot de consumatorul casnic.

Citit 3546 ori Ultima modificare Sâmbătă, 21 Martie 2020 10:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.