Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Cinci echipe de control comune, formate din reprezentanţi ai Electrica Galaţi, poliţişti şi jandarmi, au participat, pe 30 octombrie, la o acțiune care a avut ca scop prevenirea şi combaterea sustragerii de energie electrică în localitatea Munteni, din județul Galați. "Totodată, s-a urmărit stoparea fenomenului de vandalism asupra echipamentelor aflate în proprietatea Sucursalei Galați, executarea ordinelor de serviciu de deconectare, cât și eliminarea actelor de violență asupra colegilor noștri din teren", se arată într-un comunicat remis de Sucursala de Distribuţie a Energiei Electrice Galaţi.

"În urma verificărilor efectuate la 20 de locuri de consum, s-au întocmit trei note de constatare pentru sustragere de energie electrică. S-au identificat conexiuni ilegale utilizate în scopuri casnice, branșamente peste care s-au construit case și care au fost debranșate, prezentând un risc major de producere de accidente și incendii, blocuri de măsură vandalizate cu sigilii rupte". Aceste intervenții neautorizate asupra rețelelor de distribuție a energiei electrice duc la supraconsum și sunt, de cele mai multe ori, cauza apariției unor deranjamente colective. Sunt afectați astfel și cetățenii de bună credință, care respectă legislația în vigoare, se afirmă în comunicat.

SDEE Galaţi precizează că, în toate cazurile în care există suspiciunea de sustragere a energiei electrice, sunt sesizate organele de cercetare penală, iar SDEE Muntenia Nord se constituie parte civilă în instanță, pentru recuperarea întregului prejudiciu (energia electrică + costurile branșamentelor deteriorate).

Citit 1403 ori Ultima modificare Sâmbătă, 09 Noiembrie 2019 10:26

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro