Îşi lasă vecinii a doua iarnă în frig

Îşi lasă vecinii a doua iarnă în frig

Evaluaţi acest articol
(17 voturi)
12 comentarii

În decembrie anul trecut, chiar înainte de sărbătorile de iarnă, un locatar al blocului I1 din Ţiglina I a tăiat ţevile de termoficare comune ale blocului, care-i treceau prin casă, lăsându-şi vecinii din 20 de apartamente fără căldură toată iarna şi transformându-l pe Moş Crăciun într-un autentic Moş Gerilă. Din păcate, pentru aceşti vecini, iarna care bate la uşă se anunţă tot una fără căldură în calorifere, pentru că situaţia este exact ca acum un an, iar judecarea procesului trenează în instanţă.

În foarte multe cazuri, justiţia nu numai că e oarbă, ci şi inexplicabil de înceată. O nouă dovadă în acest sens stă cazul locatarilor a 20 de apartamente din blocul I1 din Ţiglina I, care sunt în pericol să petreacă a doua iarnă la rând în frig. Degeaba are centrală proprie blocul respectiv, pentru ei este inutilizabilă. Şi asta deoarece Mitică Stanciu, locatar la etajul 5, a tăiat ţevile sistemului comun de termoficare care îi treceau prin apartament, pe motiv că el este stăpân în locuinţa lui, proprietate personală. De la el în sus, până la ultimul etaj, nimeni nu mai are căldură. În consecinţă, 20 de apartamente de pe tronsonul respectiv, câte două pe fiecare etaj, nu mai pot primi căldură de la centrala de bloc. Nu au primit căldură anul trecut, nu vor primi căldură nici acum.
"Anul trecut am stat cu un calorifer electric, unul singur, toată iarna. Eu am şi probleme cu reumatismul, două luni am stat cu mâinile înţepenite. Anul ăsta nu mai rezist, plec la fata mea la Bucureşti, să stau cu ea", ne-a spus unul din locatarii afectaţi de tăierea ţevilor comune, o femeie care a preferat să nu-i apară numele în ziar. "Unii locatari au calorifere electrice, altul vrea să-şi pună sobă pe motorină în apartament, vrea să găurească tot şi să scoată burlanele pe geam. Vă daţi seama cum am ajuns, să punem sobe cu motorină la bloc din cauza unuia care a tăiat ţevile", ne-a spus administratorul Ion Dărilă.
Situaţia de la blocul I1 am relatat-o la vremea respectivă, în două articole, primul pe 19 decembrie 2018 ("A tăiat ţevile şi şi-a lăsat vecinii fără căldură"), iar al doilea pe 31 ianuarie 2019 ("Trimis în judecată pentru că a tăiat ţevile blocului"). Într-adevăr, Poliţia Locală s-a sesizat la sfârşitul anului trecut, l-a amendat pe Mitică Stanciu cu 1.000 de lei şi i-a impus ca, în termen de zece zile, să refacă instalaţia comună de termoficare din propriul apartament. Pentru că nici nu a pătit amenda, nici nu a refăcut instalaţia, Poliţia Locală a sesizat instanţa de judecată, formulând o plângere penală împotriva locatarului Mitică Stanciu.

A contestat semnătura şefului Poliţiei Locale

Aţi crede că, odată cu ajungerea la tribunal, lucrurile se rezolvă. Nici vorbă! "Mitică Stanciu a făcut contestaţie la amendă, spunând că semnătura directorului Poliţiei Locale, Petrică Hahui, nu e, de fapt, semnătura lui Petrică Hahui. A avut un proces şi cu noi, Asociaţia 231, pe care l-a pierdut şi în urma căruia trebuie să ne plătească 1.000 de lei cheltuieli de judecată. A pierdut procesul pe 29 septembrie, pe 3 octombrie a făcut contestaţie. Ne-a dat şi el în judecată, spunând că din cauza noastră, a asociaţiei, el nu a avut căldură. Spune că Asociaţia 231 nu este înfiinţată legal, spune că noi nu am vrut să-i aprobăm să-şi pună centrală proprie. Dar Mitică Stanciu are peste 6.000 de lei datorii la întreţinere, de vreun an nu a mai plătit nimic. Să-şi plătească datoriile, să refacă instalaţia şi apoi îi vom da aviz să-şi pună centrală. Şi nu înţelegem de ce durează atât judecarea acestui caz! Să vă mai spus că, pe 9 ianuarie, un alt locatar l-a văzut pe Mitică Stanciu umblând la panoul electric de pe hol cu o şurubelniţă. S-a produs o explozie şi şase ore am stat fără curent tot blocul, din cauza lui. Ne-a şi ameninţat că dă foc blocului", a mai spus administratorul Ion Dărilă.
"Când el a reclamat că nu a avut căldură din cauza noastră, Primăria a venit imediat. Acum, când 20 de apartamente nu au căldură din cauza unui singur locatar, Primăria de ce nu mai vine?", ne-a întrebat doamna de la I1 cu care am stat de vorbă.

Citit 16813 ori Ultima modificare Vineri, 08 Noiembrie 2019 00:20

12 comentarii

 • postat de costel Sâmbătă, 09 Noiembrie 2019 18:31 109.166.137.*** Link la comentariu
  5
  0

  Cred ca situatia a intervenit in momentul in care persoanele care nu sunt abonate la CET trebuie sa plateasca si caldura pe care o emana tevile care le trec prin apartament !! Cred ca persoana are perfecta dreptate !! Tot ceeace este in apartamentul sau sau tranziteaza acest apartament este proprietatyea sa .

  Raportează
 • postat de Costi Vineri, 08 Noiembrie 2019 11:45 95.77.96.*** Link la comentariu
  0
  7

  Tevile, liftul, scara blocului, peretii sunt bunuri comune si nu pot suferi mofidicari fara acordul scris al tuturor proprietarilor. Ele nu se impart pe bucati ci fiecare detine un procent din fiecare bun comun. Cum ar fi ca locatarii de la etajul 1 sa-si ia treptele de la scarile de pe etajul lor? Acest individ trebuia judecat in arest avand in vedere ca nu regreta infractiunea si e convins ca a facut bine.

  Raportează
 • postat de Ion Joi, 07 Noiembrie 2019 21:07 109.166.131.*** Link la comentariu
  5
  4

  Dar dacă apa-canal taie toată apa la un bloc întreg (buni platnici și rău platnici) deopotrivă cum este? Că deh, apa e e proprietatea lor. Prin urmare omul are dreptate. Adică cum? Numai statul are dreptul să abuzeze? Noi de ce nu, că doar statul ăsta există doar pentru că noi existăm prin urmare dacă statul poate abuza iar noi constituim statul înseamnă că noi putem abuza . Ia să fie statul corect și după lege iar atunci și noi vom fi sub lege.

  Raportează
 • postat de Ion Joi, 07 Noiembrie 2019 12:41 109.166.135.*** Link la comentariu
  3
  16

  Nu merg deviate tevile? Trebuie sa existe o solutie.

  Raportează
 • postat de HAHAHA Joi, 07 Noiembrie 2019 10:51 194.105.20.*** Link la comentariu
  5
  25

  Daca respectivul nu vrea sa traiasca in buna vecinatate in CONDOMINIU (la bloc mai pe intelesul pr....), ARE TOATA LIBERTATEA sa isi ia apartamentul in spate si sa se mute la Rapa lu' Tuluc, siatunci poate face ce vrea muschiul lui ! Pana atuncea, asociatia ar face bine sa-l dea in judecata si sa-i faca poprire pe apartament pana isi plateste datoriile (DECI DCASA NU MAI ESTE A LUI) eventual sa o si scoata la licitatie !

  Raportează
 • postat de vader Joi, 07 Noiembrie 2019 10:14 193.230.156.*** Link la comentariu
  5
  17

  Nene, matale ti-o cam cauti cu lumanarea, bag seama.....

  Raportează
 • postat de Alibaba Joi, 07 Noiembrie 2019 09:25 151.19.102.*** Link la comentariu
  9
  26

  Pai locatarii de ce nu-și fac deviere de țevi, să ocolească proprietatea. Sunt firme care fac aceste lucrări! ?

  Raportează
 • postat de Iancu Jianul Joi, 07 Noiembrie 2019 09:18 5.13.225.*** Link la comentariu
  2
  23

  Spatiul de ghena (coloara tevi comune vechi sau actuale si teava de scrugere) reprezinta cota parte indiviza comuna a celor de pe verticala! Nu ai voie sa desfiintezi coloana, decat in cazul in care tevile sunt dezafectate. Daca doar unul este conectat ex tevi gaz... nu ai cum! Individul asta diliu trb luat pe sus, refacute tevile, evaluarea obiectelor si recupererea creantelor intretienre si manopera tevi.
  Mai stiu pe unul care a desfiintat ghena din bucatarie, si un vecina si-a tras apa separat din cazua lui pe scara, platind carota per\ gaura etaj. Fiecare face ce vrea, sparge ce vrea... macar daca nu ai avize fa-o cu simt de raspundere, incat sa nu afectezi vecinii si siguranta blocului! SIGUR!

  Romanul daca nu I se da cu biciul pe spinare, nu stie de frica!

  Raportează
 • postat de Tirpitz Joi, 07 Noiembrie 2019 08:49 82.79.234.*** Link la comentariu
  6
  28

  Președintele asociației de proprietari poate acționa în instanță proprietarul, totodata asociatia de proprietari poate pune ipotecă imobiliara legală asupra apartamentului și un privilegiu asupra tuturor lucrurilor din apartament, pentru suma datorată la întreținere. Se poate ajunge chiar si la executare silită pentru recuperarea datoriilor. Președintele asociației de proprietari sa se informeze mai bine, sa fie la curent cu legislatia si sa actioneze in baza legii.

  Raportează
 • postat de ariciul Joi, 07 Noiembrie 2019 08:21 92.114.82.*** Link la comentariu
  40
  15

  Ca de obicei ,o multime de idioti sar la gatul unuia cu sange in instalatie ,care nu suporta abuzurile unui sistem corupt,fara a avea ceva cu semenii lui.Asociatie?Trebuie desfiintate toate ,ca nu sunt decat niste mafii de bloc.de cartier ,care mananca niste bani de la oameni pe niste servicii inchipuite.ori siau bagat mainile in banii dati de oameni si nemaiplatind la timp utilitatile au ajuns intr-un hal fara de hal.Are dreptate omul.E casa lui .plateste impozit doar pentru ca a cumparat-o si o detine?E A LUI NEBUNILOR.Poate face ce vrea in casa lui si nu trebuie sa treaca nimeni si nimic prin casa lui fara voia lui.Ca de aia e ...A LUI.

  Raportează
 • postat de Giani Joi, 07 Noiembrie 2019 06:57 95.76.32.*** Link la comentariu
  4
  25

  Superb. E tare de tare. Asta e viata la comun.
  Trebuie facut un film din speta asta.
  Aia nu i dau voie sa-si puna omul centrala, el taie teava din apartament.
  Nice!

  Raportează
 • postat de Primarul și DNA-ul Joi, 07 Noiembrie 2019 01:13 86.122.130.*** Link la comentariu
  15
  15

  "Când el a reclamat că nu a avut căldură din cauza noastră, Primăria a venit imediat. Acum, când 20 de apartamente nu au căldură din cauza unui singur locatar, Primăria de ce nu mai vine?"
  Păi răspunsul e simplu:
  Pucheanu a avut tot interesul ca cetățenii acestui oraș să pună botul și să-și cumpere în draci centrale termice individuale! Cât a fost comisionul pentru Primar în această afacere ne poate spune doar DNA-ul. Dar se pare că acesta e în moarte clinică la Galați.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.