Gălăţenii sunt nemulţumiţi de starea Talciocului

Gălăţenii sunt nemulţumiţi de starea Talciocului
Realităţi urbane
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Starea în care se află Talciocul sau piaţa de vechituri din Galaţi este des criticată de cetăţeni. Aceştia spun că, deseori, bolovanii de mărimea unei portocale care se află pe aleile din interiorul Talciocului le pun siguranţa în pericol.

"Dacă nu eşti atent pe unde calci, din cauza denivelărilor şi a pietrelor, poţi cu uşurinţă să-ţi luxezi un picior. Oare când vom avea şi noi un talcioc decent?", se întreabă un cetăţean, care şi-a dorit să rămână sub anonimat.

Cert este că autorităţile ne-au promis în repetate rânduri că vom avea parte de extinderea şi modernizarea Talciocului, dar planurile au rămas doar pe hârtie.

Contactat telefonic, directorul Gospodărire Urbană, Dragoş Magearu, ne-a comunicat că în prezent a procedat doar la asfaltarea câtorva alei, a căror stare nu mai suporta amânare, nedorindu-şi să facă investiţii, întrucât, în curând, Primăria municipiului Galaţi va demara lucrările promise.

"Undeva în luna ianuarie, ar trebui mutat gardul Talciocului mai în interior, cam şapte-opt metri. Mai mult chiar, după cum bine ştiţi, Primăria are în pregătire o investiţie mai amplă, care presupune o modernizare totală. De aceea, nu pot face acum decât mici reparaţii. Am asfaltat câteva alei, acolo unde într-adevăr terenul era grav denivelat sau existau gropi. Momentan nu are sens să fac investiţii acolo, având în vedere proiectul Primăriei", ne-a declarat Magearu.

Citit 2850 ori Ultima modificare Sâmbătă, 09 Noiembrie 2019 10:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.