Gălăţenii sunt nemulţumiţi de starea Talciocului

Gălăţenii sunt nemulţumiţi de starea Talciocului

Realităţi urbane
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)
6 comentarii

Starea în care se află Talciocul sau piaţa de vechituri din Galaţi este des criticată de cetăţeni. Aceştia spun că, deseori, bolovanii de mărimea unei portocale care se află pe aleile din interiorul Talciocului le pun siguranţa în pericol.

"Dacă nu eşti atent pe unde calci, din cauza denivelărilor şi a pietrelor, poţi cu uşurinţă să-ţi luxezi un picior. Oare când vom avea şi noi un talcioc decent?", se întreabă un cetăţean, care şi-a dorit să rămână sub anonimat.

Cert este că autorităţile ne-au promis în repetate rânduri că vom avea parte de extinderea şi modernizarea Talciocului, dar planurile au rămas doar pe hârtie.

Contactat telefonic, directorul Gospodărire Urbană, Dragoş Magearu, ne-a comunicat că în prezent a procedat doar la asfaltarea câtorva alei, a căror stare nu mai suporta amânare, nedorindu-şi să facă investiţii, întrucât, în curând, Primăria municipiului Galaţi va demara lucrările promise.

"Undeva în luna ianuarie, ar trebui mutat gardul Talciocului mai în interior, cam şapte-opt metri. Mai mult chiar, după cum bine ştiţi, Primăria are în pregătire o investiţie mai amplă, care presupune o modernizare totală. De aceea, nu pot face acum decât mici reparaţii. Am asfaltat câteva alei, acolo unde într-adevăr terenul era grav denivelat sau existau gropi. Momentan nu are sens să fac investiţii acolo, având în vedere proiectul Primăriei", ne-a declarat Magearu.

Citit 2347 ori Ultima modificare Sâmbătă, 09 Noiembrie 2019 10:25

6 comentarii

 • postat de macarie banu Vineri, 08 Noiembrie 2019 11:15 95.76.3.*** Link la comentariu
  1
  7

  1 - Talciocul trebuie mutat!!!!!.......este prea aproape de blocurile de locuinte,mult prea aproape.
  2 - Ar trebui un control inopinat sau neanuntat,din partea Politiei si chiar a Jandarmeriei asupra "unor" vanzatori.De fapt,acestia si-au inchegat un fel de business acolo,sunt aceeasi de ani buni,se comporta de parca tarabele le apartin de drept si cu drept de mostenire.........controlul trebuie facut asupra marfurilor detinute de acesti dubiosi........totul este de furat.......mai ales de prin combinat sau asa........exemple........pachete intregi,sigilate ,cu toate marimile de electrozi de sudura........colaci intregi de cabluri electrice........pachete de cuie,suruburi,piulite,robineti de tot felul....toate noi,noute,colaci de sarma.....etc.Da,unii spun ca de fapt nu sunt ale lor ci a unor proprietari de magazine-depozit cu materiale de constructii iar dubiosii doar le vand,pentru un comision din vanzare.Mai sa fie?!!!
  Este o mare piata neagra acolo si nicidecum un talcioc. Doar zic!

  Raportează
 • postat de Vasile T Vineri, 08 Noiembrie 2019 08:30 89.136.0.*** Link la comentariu
  0
  13

  Avand in vedere afluenta de persoane interesate, atat in vanzarea de auto si alte obiecte de uz casnic, cat si pe segmentul achizitiei unor "chilipiruri" (care ofera castiguri financiare atat Primariei, dar mai ales taxatorilor de la poarta, care baga un leu/persoana, sau cinci/auto in buzunar si nu mai dau bilete), este de mirare ca detinatori de terenuri private prin zona industriala a orasului, sau chiar mari agenti economici, cu suprafete mai mari aflate in parasire, nu dezvolta investitii pe acest segment!? Mai ales ca pot fi deschise in tot timpul saptamani pentru doritori si pensionari. In alte orase, astfel de targuri de vechituri si auto sunt chiar si acoperite, nu numai asfaltate, sau "gazonate"! In alta ordine de idei, poate merita atentie si Piata centrala a orasului, cu acele hale, unde am remarcat curiozitati de genul - tarabe goale/neinchiriate, dar in schimb in zona celor populate exista extensii (atat la industriale, cat si la legume fructe), ce impiedica atat accesul celor interesati sa cumpere, cat si al pompierilor sau personalului ISU, la diverse necesitati! La subsol, in hala de industriale, cat si la etaj in zona de haine, sa ne fereasca "Cel de Sus" de un eventual incendiu, ca poate rezulta un alt "Colectiv". Chiriasii s-au extins in spatiile de acces si nu au loc sa circule doua persoane (una langa alta). Nu mai spun ca preturile produselor sunt deseori egale si chiar peste cele din supermarket si chiar Mall-uri!

  Raportează
 • postat de ariciul Vineri, 08 Noiembrie 2019 08:28 92.114.82.*** Link la comentariu
  4
  10

  Talciocul este un targ de vechituri,unde fiecare isi vinde tot felul de chestii nefolositoare in gospodaria proprie,ori scule piese care nu le mai trebuiesc fiind batrani.Culmea e ca iti vand ruginiturile alea de parca ar fi placate cu aur.Un bit,{cap de surubelnita }in cruce cu 5 lei.Pai atata e tot setul la supermarket.Dar nu asta e problema.Acolo se vand tot felul de piese auto de la masini dezmembrate ,si unele ....furate.Problema e a celor uzate care le cumpara niste saraci ,si cu duhul punand in pericol siguranta personala,a familiei si a pietonilor dar si a colegilor de trafic.Ar trebui interzis astfel de comert,astfel oprinduse si furtul si dezmembrarea masinilor si folosirea vechiturilor pe post de piese noi.Fiindca cine o vinde acolo ,si-a pus alta noua la a lui,da o vinde pe aia fiindca ...Mai e inca buna.Dar nu e noua.

  Raportează
 • postat de Cetatean Vineri, 08 Noiembrie 2019 08:21 5.13.158.*** Link la comentariu
  1
  14

  Nu s-a asfaltat nimic.
  S-a imprastiat pe jos niste praf (in ochi), resturi obtinute probabil prin decopertarea unui asfalt vechi din alta parte.
  Praful de asfalt vechi fiind usor luat de vant si apa, noroc ca nu a plouat prea mult.

  Raportează
 • postat de misu Vineri, 08 Noiembrie 2019 07:03 86.124.200.*** Link la comentariu
  5
  10

  LASA CA VIN LIBERALII LA CONDUCEREA PRIMARIEI SI SA VEZI ATUNCI!!!!!SI REDUCERI DE DIRECTORI SI LIPITORI DE AFISE !!!!!VOR FACE TREABA SERIOASA SI SCAPA ORASUL DE CIUMA CARE A PUS STAPINIRE DE 30 DE ANI!!!!

  Raportează
 • postat de Atletul Vineri, 08 Noiembrie 2019 06:56 5.13.254.*** Link la comentariu
  8
  12

  Dar de nemulțumirea cetățenilor care locuiesc în proximitatea talciocului nu va interesează? Ne-am saturat de mizerie, gălăgie, trotuare pline cu vânzători de acareturi, aglomerație, manele și altele... mutați cât mai repede talcioculul asta și lăsați-ne sa trăim liniștiți ca și noi plătim taxe și impozite.Domnule primar țineți cont și de doleanțele cetățenilor din micro 39 C!!!!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.