Căţeii care aduc zâmbete, în vizită la ”Viaţa liberă” (FOTO)
Foto: Bogdan Codrescu

Căţeii care aduc zâmbete, în vizită la ”Viaţa liberă” (FOTO)
Proiectul ”Animal Society”, în plină desfăşurare
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Ieri, 12 noiembrie, timp de aproximativ o oră, angajaţii cotidianului “Viaţa liberă” s-au bucurat de prezenţa unor oaspeţi deosebiţi şi extrem de sociabili, care au reuşit să inducă o stare de relaxare şi de voie bune, ale cărei efecte au fost resimţite pe parcursul întregii zile. Este vorba despre câinii pentru terapie ai Asociaţiei Animal Society, foşti câini comunitari, care au făcut ceea ce ştiu ei mai bine, şi anume, să ofere şi să primească dragoste.

Astfel, doar doi câini, Mulan şi Caju, au reuşit să facă fericită o echipă întreagă de oameni, ale căror râsete şi chicoteli au umplut încăperea. Patrupedele s-au lăsat mângâiate, iniţiind o interacţiune specială cu toţi cei prezenţi şi contribuind la instalarea unei dispoziţii plăcute.

Vizita lor face parte din proiectul pilot desfăşurat în judeţul Galaţi de către organizaţiile Animal Society şi Four Paws, în parteneriat cu Primăria municipiului Galaţi. Durata proiectului va fi de un an de zile şi va include, pe lângă activităţile asistate de animale la diverse instituţii, atât campanii de informare, cât şi de sterilizări gratuite.

“Încercăm să îmbunătăţim mentalitatea oamenilor prin interacţiunea directă cu animalele şi sperăm, astfel, să îi determinăm să se implice mai mult în încercarea de a găsi soluţii viabile care să schimbe soarta câinilor fără stăpân. Ne dorim ca membrii comunităţii gălăţene să devină mai responsabili, să nu mai abandoneze animalele şi să le trateze cu respect”, a declarat Victor Chitic, psiholog specializat în interacţiunea cu animalele şi membru al Asociaţiei Animal Society.

Sursa principală de finanţare a organizaţiei Animal Society o reprezintă donaţiile iubitorilor de animale, de aceea toţi cei care doresc să îi susţină în misiunea lor, o pot face printr-o contribuţie cât de mică prin mai multe metode prezentate pe site-ul animal-society.org.

Citit 2503 ori Ultima modificare Joi, 14 Noiembrie 2019 00:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.