Evaluaţi acest articol
(11 voturi)
4 comentarii

Prin votul Consiliului Local Galaţi, terenul şi construcţiile unui schimbător de căldură nefuncţional, SC 104, situat pe strada Ionel Fernic, lângă bloc A2 din Micro 39 au fost preluate din gestiunea Calorgal. După dezafectare şi renovare, fostul schimbător de căldură va servi, prin grija Parohiei „Sf. Daniil Sihastru”, ca locaş de cult pentru comunitatea de credincioşi din cartierul Micro 39 C.

Lista punctelor termice şi a schimbătoarelor de căldură care vor deveni spaţii cu altă destinaţie pentru diverse activităţi s-a tot lungit, ajungând la 18. Ultimul pe listă este SC 104 din Micro 39 şi va deveni locaş de cult. Conform documentelor de pe masa consilierilor locali, echipamentele şi instalaţiile nefuncţionale vor înlocui sau moderniza punctul termic funcţional SC1 Micro 40.

Argumente 

„Datorită restrângerii activităţii Calorgal, punctele termice netransformate în centrale de cvartal au rămas în gestiunea societăţii, fiind nefuncţionale din punct de vedere al producerii, furnizării şi distribuirii agentului termic. Cu intenţia de a utiliza imobilele respective pentru alte activităţi, este oportun ca acestea să fie dezafectate de echipamentele şi reţelele aferente amenajate şi ulterior repartizate cu forme legale în funcţie de solicitări. În funcţie de starea tehnică, echipamentele pot înlocui şi moderniza instalaţiile din puncte termice funcţionale, pot fi depozitate ca piese de schimb sau pot fi scoase din funcţiune în vederea casării”, se arată în referatul de aprobare al proiectului de hotărâre, semnat de viceprimarul PSD Sorin Enache.

„Sf. Daniil Sihastru”

În raportul de specialitate se arată că, după dezafectare şi renovare, fostul schimbător de căldură poate servi, prin grija Parohiei „Sf. Daniil Sihastru”, ca locaş de cult pentru comunitatea de credincioşi din cartierul Micro 39 C.
De altfel, la documentaţia proiectului a fost ataşată şi adresa Parohiei, care „revine asupra problemei stringente a comunităţii de credincioşi din cartierul Micro 39 C, de a se identifica un teren pentru ridicarea unui locaş de cult”. În adresă, autorităţile sunt rugate să verifice „statutul terenului pe care sunt construite mai multe garaje, teren situat între complexul comercial Supeco şi blocurile B6, B5, B4, B3m V2 şi B1 de pe strada Ionel Fernic, pentru atribuirea unei suprafeţe minime pentru edificarea unui locaş de cult în perspectiva unor eventuale demolări”.
Autorităţile au considerat că fostul schimbător de căldură este potrivit pentru locaş de închinăciune. Cu un vot împotrivă, din partea consilierului local PNL Paul Găvănescu şi o abţinere din partea consilierei independente Simona Vreme, decizia a fost votată.

Biserică şi pe terenul de sport al fostei şcoli

Dacă tot veni vorba de lăcaşuri de cult, trebuie reamintit că, în acest an, aleşii au decis şi soarta Bisericii "Sf. Arhidiacon Ştefan", ridicată fără autorizaţie de construire în Micro 40, pe terenul de sport al unei foste şcoli ajunse în paragină. Prin vot, terenul de 937 metri pătraţi, situat pe strada Victor Papilian nr. 7 a fost transmis în folosinţă gratuită bisericii, pe termen nelimitat.
Ar mai fi de spus că pentru reparaţia şi amenajarea unui punct termic şi a trei schimbătoare de căldură care ar urma să devină sedii pentru diferite asociaţii şi organizaţii. Primăria a încheiat deja contracte în valoare totală de 475.170 de lei fără TVA.

Citit 3043 ori Ultima modificare Joi, 28 Noiembrie 2019 01:09

4 comentarii

 • postat de UN CREDINCIOS SMERIT,CU STIMA PENTRU MOUSTACHE Joi, 28 Noiembrie 2019 00:54 5.13.135.*** Link la comentariu
  1
  2

  @MOUSTACHEVa rog recititi mesajul meu si veti sesiza CA DE FAPT MA SITUEZ PE ACEEASI POZITIE CU DUMNEAVOASTRA IN PROBLEMA PUSA IN DISCUTIE,NUMAI CA AM INCERCAT SA O TRATEZ PRINTR-O SATIRA,IN MANIERA BRAVULUI VOLTAIRE ,A CARUI IRONIE A ATINS DE MULTE ORI PRETENTIILE SI ABSURDITATILE BISERICII !!!SANATATE SI NUMAI BINE LA TOATA LUMEA!!!

  Raportează
 • postat de Moustache Joi, 28 Noiembrie 2019 00:14 95.76.59.*** Link la comentariu
  4
  1

  Distinse credincios smerit! Poate ne spuneți cateva cuvinte frumoase și despre etnia care timp de mai multe secole a fost înrobită inclusiv de către biserică. BOR nu și-a cerut scuze urmașilor celor care până in anul 1856 au fost cu adevărat ROBI. Dacă aveți vreun document care susține contrariul vă rog să-mi spuneți. In altă ordine de idei este dreptul dumneavoastră să credeți în ce vreți inclusiv în prietenul imaginar, dar asta nu înseamnă că meritaţi mai mult decât alte categorii de persoane și aici fac referire la această locație dezafectată. Dacă s-ar amenaja o sală de sport pentru tineri oare n-ar fi mai bine ? Dacă totuși vă doriți cu ardoare un lăcaș de cult, faceți-o pe cheltuială proprie și nu așteptați POMANĂ !

  Raportează
 • postat de UN CREDINCIOS SMERIT Miercuri, 27 Noiembrie 2019 20:36 5.13.135.*** Link la comentariu
  2
  2

  @MOUSTACHE;CAND MA GANDESC CA DE ZECI DE ANI PAGANII DE URMASI AI LUI VOLTAIRE VAND BISERICILE SI MANASTIRILE ABANDONATE SI IN ACESTEA SE FAC BARURI,CLUBURI DE NOAPTE ,ADAPOSTURI PENTRU BATRANI SAU OAMENI AI STRAZII,HOTELURI IAR NOI SPORIM NUMARUL ASEZAMINTELOR DE CULT ,IMI TRESALTA INIMA DE BUCURIE DUHOVNICEASCA ....PROPUN CU ENTUZIASM CA IN FIECARE USCATOR DE LA BLOC,SAU CHIAR IN SEDIILE ADMINISTRATIEI DE BLOC SA FUNCTIONEZE CATE O MICUTA CAPELA ,CA FIECARE DRAG CONFRATE PRACTICANT AL ORTODOXIEI SA AIBA CHIAR LA ... BOTU"CALULUI,CUM IERTATI CA ZIC,SE MAI SPUNE ,CATE-UN PARINTE DUHOVNIC SI SA SE FACA SLUJBE CAT DE DES SE POATE...SA AVEM MARE GRIJA,IUBITI FRATI INTRU ORTODOXIE CA LA CAPELA ASTA DE LA ,,SCHIMBATORUL DE CALDURA,,,EVOCATA CU ATAT DE MULTA INTELIGENTA,DRAGOSTE SI SENSIBILITATE DE CATRE SIMPATICA NOASTRA JURNALISTA ,DOAMNA ANCA MELINTE,CU UMORUL DEBORDANT CE O CARACTERIZEAZA SI PRIN CARE NE DESCRETETSTE FRUNTILE,SA AVEM MARE GRIJA ZIC EU,SMERITUL,CA SA NU SE DEGAJE PREA MULTA CALDURA SI IN LOC SA VISEZE LA RAI ,IUBITII NOSTRI CREDINCIOSI SA SE TREZEASCA TAM-NESAM IN MIJLOCUL FLACARILOR DIN TARAMUL OPUS RAIULUI,SI UNDE ,VORBA CUCERNICULUI BECALI,AVETI GRIJA,,,DRACII LUCREAZA CU MULT SARG!!!SANATATE SI NUMAI BINE LA TOATA LUMEA!!!CUM NU S-AU PREA FACUT PREA MULTE LACASE DE CULT IN ULTIMII 30 DE ANI DATI TOT CE PUTETI BISERICII NOASTRE IUBITE!!!SUSTIN CU ATRDOARE ACESTE DANII FACUTE DE CATRE PRIMARIA MUNICIPIULUI CATRE DRAGA NOASTRA BISERICA ,MAI ALES CA SUNT CONVINS ,DUPA ACESTE PROPRIETATI INSTRAINATE CATRE BISERICA ,SE VOR OBTINE CONSISTENTE IMPOZITE ,ADEVARATA SALVARE PENTRU BUGETUL ATAT DE FRAGIL AL TARII!!!

  Raportează
 • postat de Moustache Miercuri, 27 Noiembrie 2019 15:32 213.233.103.*** Link la comentariu
  2
  6

  Domnilor consilieri!
  Considerați ca această cedare a unui bun public, vânzătorilor de iluzii, este una corectă? Locuri de joacă pentru copii sunt suficiente in cartierul M39? Dar centre de socializare pentru pensionari sau unități medicale ? Dacă ar fi fost proprietatea dumneavoastră, obținută prin muncă foarte grea, la fel de darnici erați?

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.