Sfântul Daniil Sihastru, într-un schimbător de căldură

Sfântul Daniil Sihastru, într-un schimbător de căldură
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Prin votul Consiliului Local Galaţi, terenul şi construcţiile unui schimbător de căldură nefuncţional, SC 104, situat pe strada Ionel Fernic, lângă bloc A2 din Micro 39 au fost preluate din gestiunea Calorgal. După dezafectare şi renovare, fostul schimbător de căldură va servi, prin grija Parohiei „Sf. Daniil Sihastru”, ca locaş de cult pentru comunitatea de credincioşi din cartierul Micro 39 C.

Lista punctelor termice şi a schimbătoarelor de căldură care vor deveni spaţii cu altă destinaţie pentru diverse activităţi s-a tot lungit, ajungând la 18. Ultimul pe listă este SC 104 din Micro 39 şi va deveni locaş de cult. Conform documentelor de pe masa consilierilor locali, echipamentele şi instalaţiile nefuncţionale vor înlocui sau moderniza punctul termic funcţional SC1 Micro 40.

Argumente 

„Datorită restrângerii activităţii Calorgal, punctele termice netransformate în centrale de cvartal au rămas în gestiunea societăţii, fiind nefuncţionale din punct de vedere al producerii, furnizării şi distribuirii agentului termic. Cu intenţia de a utiliza imobilele respective pentru alte activităţi, este oportun ca acestea să fie dezafectate de echipamentele şi reţelele aferente amenajate şi ulterior repartizate cu forme legale în funcţie de solicitări. În funcţie de starea tehnică, echipamentele pot înlocui şi moderniza instalaţiile din puncte termice funcţionale, pot fi depozitate ca piese de schimb sau pot fi scoase din funcţiune în vederea casării”, se arată în referatul de aprobare al proiectului de hotărâre, semnat de viceprimarul PSD Sorin Enache.

„Sf. Daniil Sihastru”

În raportul de specialitate se arată că, după dezafectare şi renovare, fostul schimbător de căldură poate servi, prin grija Parohiei „Sf. Daniil Sihastru”, ca locaş de cult pentru comunitatea de credincioşi din cartierul Micro 39 C.

De altfel, la documentaţia proiectului a fost ataşată şi adresa Parohiei, care „revine asupra problemei stringente a comunităţii de credincioşi din cartierul Micro 39 C, de a se identifica un teren pentru ridicarea unui locaş de cult”. În adresă, autorităţile sunt rugate să verifice „statutul terenului pe care sunt construite mai multe garaje, teren situat între complexul comercial Supeco şi blocurile B6, B5, B4, B3m V2 şi B1 de pe strada Ionel Fernic, pentru atribuirea unei suprafeţe minime pentru edificarea unui locaş de cult în perspectiva unor eventuale demolări”.

Autorităţile au considerat că fostul schimbător de căldură este potrivit pentru locaş de închinăciune. Cu un vot împotrivă, din partea consilierului local PNL Paul Găvănescu şi o abţinere din partea consilierei independente Simona Vreme, decizia a fost votată.

Biserică şi pe terenul de sport al fostei şcoli

Dacă tot veni vorba de lăcaşuri de cult, trebuie reamintit că, în acest an, aleşii au decis şi soarta Bisericii "Sf. Arhidiacon Ştefan", ridicată fără autorizaţie de construire în Micro 40, pe terenul de sport al unei foste şcoli ajunse în paragină. Prin vot, terenul de 937 metri pătraţi, situat pe strada Victor Papilian nr. 7 a fost transmis în folosinţă gratuită bisericii, pe termen nelimitat.

Ar mai fi de spus că pentru reparaţia şi amenajarea unui punct termic şi a trei schimbătoare de căldură care ar urma să devină sedii pentru diferite asociaţii şi organizaţii. Primăria a încheiat deja contracte în valoare totală de 475.170 de lei fără TVA.

Citit 3906 ori Ultima modificare Joi, 28 Noiembrie 2019 01:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.