Cum am fost Moş Crăciun pentru o zi (FOTO)
Foto: Sonia Baciu

Cum am fost Moş Crăciun pentru o zi (FOTO)
Magia, la îndemâna noastră
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Ieri, 19 decembrie, în spatele unor copii fericiţi, care au primit de la Moş Crăciun exact ce îi ceruseră, au stat foarte mulţi gălăţeni capabili de iubire, sensibilitate şi dăruire. Oameni care nu se cunosc, dar care au aceleași valori morale şi credinţe şi care au răspuns iniţiativei mele de a le dărui unor copii care provin din medii defavorizate un Crăciun diferit. Diferit faţă de tot ceea ce au simţit în anii precedenţi, când în casele lor nu a fost niciodată sărbătoare. Este vorba despre copiii grădiniţei "Şcolii Gimnaziale nr. 16”, care, în cadrul campaniei “Împrăştie magie”, au primit de la Moş Crăciun exact ce şi-au dorit, de la baloane colorate, până la sanie, trotinetă şi căluţ-balansoar.

A fost prima campanie de acest gen pe care am organizat-o şi despre care, iniţial, nu mi-am dorit să scriu. Bucuria molipsitoare a copiilor m-a determinat să scriu despre acest gest umanitar, care nu este doar al meu, ci al tuturor celor implicaţi. Am pornit singură la drum, mânată de entuziasmul necunoscătorului, dar, fără ajutorul zecilor de oameni dedicaţi şi mult mai experimentaţi decât mine în organizarea acestor tipuri de acţiuni, nu aş fi reuşit niciodată. Campania a constat în “adoptarea” scrisorii către Moşul a unuia dintre copiii grădiniţei, copii cu poveşti de viaţă cutremurătoare, despre care nu voi scrie aici, dar care, credeţi-mă pe cuvânt, impresionează până la lacrimi. Poveşti ale unor copii care nu ştiu ce înseamnă o vorbă bună sau o îmbrăţişare şi care adesea le spun mamă celor două educatoare, Elena Văsii şi Gabriela Struţă. Pentru că mama înseamnă iubire şi delicateţe, căldură, compasiune şi iertare, iar micuţii au parte de ele doar la grădiniţă. Au fost 26 de copii şi tot atâtea dorinţe materializate. Fiecare copil a fost îndemnat să spună ce şi-ar dori de Crăciun şi fiecare dorinţă a fost îndeplinită de oameni frumoşi şi generoşi, care au îmbrăcat “haina” Moşului. Astfel, pentru prima dată, copiii au înţeles că şi pentru ei există Moş Crăciun. El există în toţi aceşti oameni, care, în vâltoarea pregătirilor pentru Sărbători, şi-au găsit timp să cumpere exact acea jucărie pe care şi-a dorit-o fiecare copil, să o împacheteze în cel mai ingenios mod şi să o pună în sacul Moşului. A fost o mobilizare de neimaginat, o dăruire exemplară, a fost…magie. Nu au lipsit nici Moşul, nici spiriduşul său şi nici zăpada artificială, ingrediente importante pe care “Fabrica lui Moş Crăciun” le-a dăruit copiilor. De asemenea, pe lângă jucării, copiii au primit din partea Asociaţiei “Care more for life” câte o sacoşă plină cu dulciuri şi un tort pe care l-au împărţit la sfârşit.

“Am acceptat să iau parte la această iniţiativă, dar mi-am dorit să ofer un pic mai mult, pentru că aşa am simţit pentru aceşti copii. M-am gândit că, din cauza problemelor sociale, au avut parte doar de lipsuri şi nicidecum de dulciuri sau jucării. M-au impresionat foarte mult poveştile lor, unele fiind parcă desprinse din filme dramatice, iar bucuria din ochii lor la vederea Moşului şi a cadourilor, m-au făcut să îmi doresc ca şi anul viitor să le ofer şi altor copii aflaţi în situaţii similare, un strop de magie”, a declarat Dan Cristea, fondatorul Asociaţiei “Care more for life”. Cât despre noi, ceilalţi spiriduşi ai Moşului, nu putem decât să spunem că a dărui este un cadou pe care ni-l facem în primul rând nouă şi un balsam pe suflet.

Citit 2879 ori Ultima modificare Duminică, 22 Decembrie 2019 13:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.