Fetiţa bătută de mamă va ajunge la un asistent maternal

Fetiţa bătută de mamă va ajunge la un asistent maternal
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Asistenţii de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Galaţi au demarat de urgenţă o anchetă în cazul fetiţei bătute de mamă şi lăsată în frig, la finele săptămânii trecute. Cazul cutremurător petrecut în satul Berheci, comuna Gohor, a avut loc pe fondul consumului de alcool de către ambii părinţi şi, cred anchetatorii, sunt şanse minime ca fetiţa abuzată să aibă şanse să fie crescută de rude.

Primele măsuri în cazul fetiţei în vârstă de 7 ani, salvată de un vecin din mâinile mamei aflate sub influenţa alcoolului, au fost luate la scurt timp după raportarea incidentului la 112. Copila, lovită şi lăsată în frig, după lăsarea întunericului, a fost iniţial luată de un vecin care i-a auzit ţipetele, iar mai apoi de asistenţii sociali, care au plasat-o, de urgenţă, într-un centru de primire minori.

În paralel, poliţia a deschis o anchetă împotriva mamei agresoare, găsită de oamenii legii într-o avansată stare de ebrietate. Aceasta este cercetată penal pentru violenţă în familie şi rele tratamente aplicate minorului, fapte care i-ar putea aduce o pedeapsă cu închisoarea, dar şi privarea de la a-şi mai exercita drepturile părinteşti. Nici nu ar mai avea cum să o facă, practic, pentru că, în primul rând, copila a refuzat din start să mai stea în casa unde a fost agresată, iar în al doilea rând pentru că autorităţile care cerecetează cazul au în vedere două variante pentru protecţia şi creşterea micuţei în viitorul apropiat.

"Asistenţii noştri s-au deplasat luni la Berheci, pentru a verifica încă o dată situaţia în teren. Avem în vedere ca fetiţa să fie dată în grija unui asistent maternal, aceasta fiind şi cea mai viabilă ipoteză, sau să fie plasată în famila extinsă, în cazul în care se vor identifica rude care au capacitatea şi disponibilitatea să o îngrijească", ne-a declarat Tania Calcan, purtătorul de cuvânt al DGASPC Galaţi.

Dacă va fi găsită vinovată, mama agresoare riscă până la şapte ani de închisoare, pedeapsa maximă prevăzută în caz de rele tratamente aplicate minorului.

Citit 1692 ori Ultima modificare Luni, 13 Ianuarie 2020 18:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.