CIADO: „Statul încurajează consumul de droguri”

CIADO: „Statul încurajează consumul de droguri”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* CIADO România acuză autorităţile de complicitate la vânzarea plantelor etnobotanice *

Centrul Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului (CIADO) România acuză, printr-un comunicat, autorităţile de complicitate la comercializarea plantelor etnobotanice care au fost declarate ilegale, prin acordarea unui termen de zece zile pentru distrugerea stocurilor.

“Ne întrebăm pe cine a protejat Guvernul prin acest termen de zece zile pentru scăparea de stocuri când prevederea era  distrugerea lor? De ce autorităţile admit în continuare vânzarea  şi nu distrugerea lor?”, se spune în comunicat.

Potrivit CIADO România, magazinele de plante etnobotanice au introdus reduceri de preţuri între 30 şi 50 la sută, precum şi oferte promoţionale pentru a scăpa de marfa de pe stoc, continuând să comercializeze produse ca Special Gold, care conţine mefedronă.

“Măsurile tactice sunt menite să stimuleze vânzările până la epuizarea stocurilor înainte de publicarea în Monitorul Oficial a Ordonanţei de Urgenţă prin care Guvernul a interzis comercializarea a 36 de substanţe şi plante etnobotanice, care au fost asimilate drogurilor. Unele magazine au introdus reduceri consistente de pret, între 30 şi 50 la sută, dar şi oferte promoţionale de tipul - la trei produse vândute, unul este gratis”, se mai spune în comunicat.

Conform organizaţiei, în acest mod statul român încurajează consumul de droguri pe care tocmai l-a declarat ilegal.

Citit 1676 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.