Veniturile universitarilor nu scad

Veniturile universitarilor nu scad
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Potrivit rectorului Universităţii „Dunărea de Jos”, Viorel Mînzu (FOTO), nu se mai dau salarii şi gradaţii de merit, însă acestea oricum aveau un caracter temporar * Sporul de doctorat a fost trecut la capitolul „compensaţii tranzitorii” *

Legea unică a salarizării sistemului bugetar nu produce decât foarte mici efecte în veniturile universitarilor gălăţeni. Potrivit conducerii Universităţii „Dunărea de Jos”, pentru luna ianuarie 2010 nu s-au înregistrat scăderi de salarii.

„Salariul de bază nu a suferit nicio modificare, în general veniturile în instituţia noastră se menţin la acelaşi nivel ca şi în lunile anterioare. E drept, sunt câteva sporuri care s-au tăiat. Este vorba despre gradaţia de merit şi salariul de merit, însă nu se poate spune că acestea au dispărut ca urmare a aplicării noii legi”.

„Aceste gradaţii oricum aveau un caracter temporar şi cine le-a luat până acum putea să nu le mai ia de acum încolo”, a declarat rectorul universităţii, prof. dr. Viorel Mînzu.

În ce priveşte sporul de doctorat de 15 la sută, la Universitatea „Dunărea de Jos” acesta nu a fost eliminat. Cel puţin nu deocamdată.

„Sporul de doctorat a fost trecut la un capitol special, care se numeşte ˝compensaţii tranzitorii˝. Aşadar, cine l-a luat până acum îl va lua şi anul acesta. Doar cei care îşi vor lua doctoratul de acum încolo nu vor mai beneficia de acest spor”.

„De asemenea, cei 15 la sută vor dispărea abia din 2011 la toată lumea. Abia peste un an se va putea spune că nu va mai exista sporul de doctorat”, a mai spus rectorul Viorel Mînzu.

Citit 1083 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.