Cine oferă ajutor persoanelor vulnerabile

Cine oferă ajutor persoanelor vulnerabile
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

„Ajutaţi persoanele vulnerabile! Fiţi oameni”, este unul dintre mesajele promovate intens pe reţelele de socializare. Numai că una este să faci o postare pe Facebook şi cu totul altceva să te implici cu adevărat.

Printr-un comunicat de presă, Primăria municipiului Galaţi informează că au fost identificate în ultimele zile peste 500 de cazuri de persoane vulnerabile, care au în aceste zile nevoie de ajutor: „Este vorba, în principal, despre persoane în vârstă, fără aparţinători, care primesc săptămânal din partea Primăriei pachete cu alimente şi produse de igienă”.

Gălăţenii pot sprijini iniţiativa de a identifica astfel de cazuri, sunând la numerele de telefon 0236/307741, 0236/307729 şi 0236/488444. Apelurile vor fi preluate de reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei municipiului Galaţi”, transmite Primăria.

Există, însă, gălăţeni inimoşi care şi-au oferit deja ajutorul vecinilor şi nu numai.

”Dragi vecini în vârstă!”

„Dacă aveţi nevoie de ajutor în această perioadă, pot să vă fac eu cumpărăturile! Faceţi lista cu cele necesare! Maximilian Doru, vecinul de la apartamentul 1”, este anunţul pus la avizierul blocului de unul dintre iniţiatorii campaniei „SUPER gălăţenii SUPER donează!”. „Ajutorul persoanelor care au nevoie de noi în această perioadă trebuie tratat cu prioritate. Ajută-ţi şi tu vecinii!”, este îndemnul gălăţeanului.

Nu e singurul! „Începând de mâine, cine are nevoie urgent de ajutor mă ofer să ajut oricând, doar cazuri cu adevărat dificile. Mă simt dator faţă de semenii mei care nu pot să se deplaseze din diverse motive. Vă rog fără implicări politice”, scrie Laurenţiu, un alt gălăţean implicat.

Citit 1676 ori Ultima modificare Marți, 17 Martie 2020 21:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.