Ciocnitul stâlpilor, sport naţional de Paşte

Ciocnitul stâlpilor, sport naţional de Paşte
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Trei evenimente rutire soldate cu avarierea a tot atâtea autoturisme, dar şi a patru stâlpi de iluminat public, au avut loc în primele două zile de Paşte, pe raza judeţului Galaţi. Accidentele au fost provocate de şoferi aflaţi sub influenţa alcoolului şi respectiv fără permise de conducere.

"Pupatul" stâlpului a fost laitmotivul evenimentelor rutiere înrgistrate în zilele de Paşte, în traficul gălăţean. În condiţiile în care, cu restricţiile de circulaţie, numărul autoturismelor de pe şosele este considerabil mai mic, unii şoferi au făcut ce au făcut şi tot au dat de necaz.

Unul dintre ei şi-a găsit ghinionul pe Drumul de Centură din Galaţi, târziu în noapte, la o oră la care deplasarea se poate face numai pentru urgenţe majore. Aflat la volanul unei maşini, a pierdut controlul volanului şi a ieşit de pe carosabil, oprindu-se într-un stâlp de iluminat public,  pe care l-a avariat. Poliţiştii ajunşi la faţa locului nu au constatat doar pagubele materiale, ci şi faptul că bărbatul aflat la volan avea o alcoolemie în aerul expirat de 0,64 la mie. Asta i-a deschis şoferului calea către un dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului, dar şi spre statutul de pieton, odată cu suspendarea permisului.

Probleme cu legea pentru că a "ras" doi stâlpi are acum şi un tânăr de numai 20 de ani, din Rădeşti, care a scăpat maşina de sub control şi a avariat pilonii de pe marginea şoselei. În momentul în care a fost găsit, tânărul avea o alcoolemie de 0,50 la mie în aerul expirat şi a ieşit "negativ" la verificarea în bazele de date, în sensul că nu deţinea permis de conducere. Şi el este cercetat penal, fiecare dintre cele două fapte pentru care va răspunde fiind pedepsită cu închisoarea între 1 şi 5 ani.

În deplină cunoştinţă de cauză, fără să fi pus gura pe băutură, a intrat în categoria demolatorilor de stâlpi şi un tânăr de 21 de ani, din Griviţa. După ce a intrat cu maşina într-un stâlp de electricitate din satul Călmăţui, tânărul a abandonat maşina şi a plecat. Poliţiştii au găsit-o cu avarii la partea frontală, dar şi fără plăcuţe de înmatriculare. Nu le-a fost greu însă să dea de urma celui care se aflase la volan şi să stabilească, odată cu verificarea evidenţelor, că nu deţine permis de conducere, dar şi că maşina cu care se ciocnise de stâlp nu figura ca înmatriculată. Tânărul are acum dosar penal şi puţine şanse să obţină, în viitorul apropiat, carnet de şofer.

Citit 2877 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Aprilie 2020 15:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.