Cum îşi protejează Transurb şoferii

Cum îşi protejează Transurb şoferii
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

În aşteptarea aprobării bugetului de venituri şi cheltuieli pe 2020, proiect supus votului consilierilor locali în şedinţa ordinară de astăzi, compania publică de transport local Transurb SA se gândeşte la măsuri pentru protejarea salariaţilor, în special a şoferilor, de infecţia cu noul coronavirus.

Delimitarea cu o bandă a zonei în care se află conducătorul auto şi blocarea uşii din faţă a autobuzelor nu mai sunt suficiente, fiindcă, din 15 mai, restricţiile de circulaţie impuse de starea de urgenţă vor fi ridicate. Deşi purtarea măştilor de protecţie este obligatorie în mijloacele de transport în comun, unii călători le poartă sub nas sau sub bărbie, fără a se gândi la consecinţe.

„Ne-am gândit, ca măsuri imediate, la realizarea unor spaţii corespunzătoare pentru conducătorii auto ca să-i izolăm de restul autobuzului şi să putem permite transportarea unui număr de călători conform normelor de siguranţă actuale. Cabina şoferilor va fi protejată printr-o folie, aşa cum se întâmplă în toate zonele expuse. De asemenea, am luat măsura instalării în poartă, la intrarea în schimb, a unui tunel dezinfectant, prin care trece fiecare salariat", ne-a declarat directorul general al Transurb, Mihai Cadinoiu.

Managerul operatorului de transport ne-a asigurat că autobuzele sunt atent dezinfectate, măsură aplicată încă de la începutul pandemiei.

"Ştiţi că am luat şi măsura montării acelor dispensere cu dezinfectant, pe care călătorii le pot folosi pentru dezinfectarea mâinilor. Din păcate, unele au fost smulse sau vandalizate de unii cetăţeni care au ţinut să plece cu ele acasă”, ne-a spus Mihai Cadinoiu.

Citit 3689 ori Ultima modificare Marți, 05 Mai 2020 00:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.