Cum îşi protejează Transurb şoferii

Cum îşi protejează Transurb şoferii
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

În aşteptarea aprobării bugetului de venituri şi cheltuieli pe 2020, proiect supus votului consilierilor locali în şedinţa ordinară de astăzi, compania publică de transport local Transurb SA se gândeşte la măsuri pentru protejarea salariaţilor, în special a şoferilor, de infecţia cu noul coronavirus.

Delimitarea cu o bandă a zonei în care se află conducătorul auto şi blocarea uşii din faţă a autobuzelor nu mai sunt suficiente, fiindcă, din 15 mai, restricţiile de circulaţie impuse de starea de urgenţă vor fi ridicate. Deşi purtarea măştilor de protecţie este obligatorie în mijloacele de transport în comun, unii călători le poartă sub nas sau sub bărbie, fără a se gândi la consecinţe.
„Ne-am gândit, ca măsuri imediate, la realizarea unor spaţii corespunzătoare pentru conducătorii auto ca să-i izolăm de restul autobuzului şi să putem permite transportarea unui număr de călători conform normelor de siguranţă actuale. Cabina şoferilor va fi protejată printr-o folie, aşa cum se întâmplă în toate zonele expuse. De asemenea, am luat măsura instalării în poartă, la intrarea în schimb, a unui tunel dezinfectant, prin care trece fiecare salariat", ne-a declarat directorul general al Transurb, Mihai Cadinoiu.
Managerul operatorului de transport ne-a asigurat că autobuzele sunt atent dezinfectate, măsură aplicată încă de la începutul pandemiei.
"Ştiţi că am luat şi măsura montării acelor dispensere cu dezinfectant, pe care călătorii le pot folosi pentru dezinfectarea mâinilor. Din păcate, unele au fost smulse sau vandalizate de unii cetăţeni care au ţinut să plece cu ele acasă”, ne-a spus Mihai Cadinoiu.

Citit 3533 ori Ultima modificare Marți, 05 Mai 2020 00:51

5 comentarii

 • postat de Galatean
  Vineri, 01 Mai 2020 03:32
  5.13.195.***
  Dar de calatorii care tusesc incontinuu ce spuneti si de persoanele care nu au adapost si circula cu autobuzul , nu reprezinta focar de infectie?Mai ales ca sa dat liber la circulatie pentru toti posesorii de abonamente gratuite
  0
  4
  Raportează
 • postat de Tudor V
  Joi, 30 Aprilie 2020 00:59
  89.136.0.***
  Problema serioasa este si cine-i protejeaza pe calatori de soferii bolnavi (care tusesc si stranuta, fara a purta masca), inclusiv a controlorilor de pe traseu, care nu poarta masti regulamentar si vorbesc tare si foarte urat. Spunea cineva - ”in stilul nesimtit al celor care-i conduc, cu referire la Primarie”
  2
  4
  Raportează
 • postat de Tudor V
  Joi, 30 Aprilie 2020 00:56
  89.136.0.***
  Civilizatia in transportul local in comun se poate instaura doar daca in fiecare mijloc de transport vor fi montati (Cu Holtsuruburi), cate un politist local la fiecare usa de acces. Unde nu ajung se pot baga si haidamaci lipitori de afise de la ALDE Transurb, de la gospodarie urbana talcioc, sau cei de la administratia finaciara (desi iau degeba banii de doua luni de zile). Mai ales ca unii deja sunt angajati si la firmele private de paza ce pazesc sedii ale administratiei!
  1
  4
  Raportează
 • postat de Galatean
  Miercuri, 29 Aprilie 2020 11:37
  78.96.81.***
  Iata probleme confirmate, privind civismul concetatenilor:

  1. La fel ca la Chisinau, dispenserile cu dezinfectant, au plecat acasa la mameluci; cand fostul prim ministru la Chisinau, Mircea Druc, spunea sa ne avem de frati, s-a inteles, vorba cantecului, in cuget si-n simtiri;
  2. Nu inteleg de ce concetateni care nu respecta regulile in comunitate in aceste momente purtand masca in mijloace de transport in comun, o problema de bun simt, trebuie acceptati in acel mijloc de transport!?
  Cine sa-i dea jos decat soferul care dispune de toate mijloacele, si cu ajutorul cetatenilor!???

  Aștazi, circuland pe traseul 102, la urcare, toti calatorii purtau corect masca, numai o cucoana care ocupa aproape doua locuri cu tartita, cu aspect de toapa, purta masca sub barbie; este riscant sa initiezi discutii de genul cu marlani si toape in spatiu inchis, ajungand acasa, gasesti frigiderul plin!

  Si problema unor oameni fara capatai, vazuti astazi, urcati in autobuze, fara sa respecte reguli, trebuie facut ceva, cu ajutorul politiei locale, pe care nu-i prea vedem pe strazi; ies numai pe la colturi unde isi pun in aplicare planul de amenzi stabilit de sefu..

  Triste zile mai traim!
  2
  18
  Raportează
 • postat de Terente...din Galati
  Miercuri, 29 Aprilie 2020 09:33
  86.34.180.***
  De aici putem deduce ca transportul in comun , nu poate deveni civilizat, decat daca este supravegheat cu camere tv.
  0
  19
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.