Gălățenii, monitorizați din elicopter în acest weekend

Gălățenii, monitorizați din elicopter în acest weekend
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

După modelul Paștelui Blajinilor, când județul Galați a fost survolat timp de două zile pentru monitorizarea localităților unde exista risc crescut de încălcare a ordonanțelor militare privind adunările și restricțiile de circulație, și în acest sfârșit de săptămână un elicopter al Inspectoratului General de Aviație ne va monitoriza de la înălțime.  Pe 1, 2 și 3 mai, în intervalul orar 11,00 - 24,00, aparatul de zbor va survola întreg teritoriul județului Galați pentru ca autoritățile să se asigure că oamenii nu se vor relaxa prea devreme pentru a sărbători 1 mai în grupuri mari, ori la grătare sau la iarbă verde. De asemenea, sunt avute în vedere în mod special zonele cu risc ridicat de producere a conflictelor stradale. Concomitent cu supravegherea aeriană, forțe sporite de polițiști, jandarmi și militari MApN vor fi la datorie la sol, verificând la sânge modul de deplasare al gălățenilor, dar și pentru a fi gata să intervină atunci când vor avea informații de comiterea unor abateri grave în teritoriu. Numai pe 26 aprilie, prima zi în care județul a fost monitorizat aerian, au fost verificate 109 autovehicule și legitimate 372 de persoane. Polițiștii au aplicat 108 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 197.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 1/1999 privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență, și au prins în flagrant doi tineri din Toflea cu două căruțe pline cu lemne, tăiate ilegal dintr-o pădure din comuna Brăhășești. Atelajele au fost reperate cu ajutorul elicopterului aflat la cel moment în misiune de survolare în nordul județului.

Citit 2988 ori Ultima modificare Marți, 05 Mai 2020 00:49

4 comentarii

 • postat de @Daniel
  Sâmbătă, 02 Mai 2020 13:46
  5.13.191.***
  @Daniel Regulamentul este sa se poarte masca in autobuz sau in spatii inchise, magazine etc, asa cum este normal, am vazut unele persoane cu masca mai jos de nas sau sub barba, dar numai pe afara in aer liber unde nu este risc de nici o contaminare. Unii poate au probleme cu respiratia mai ales ca vremea s-a incalzit si masca purtata pe soare cand afara e destul de cald, e din ce in ce mai greu de suportat de multi.
  Vom vedea mai tarziu pe canicula de la 30-35 de grade in sus cum va fi cu masca, atunci tu ai sa mai porti masca asa peste tot pe strada? Oricum virusul de gripa, sau COVID nu rezista odata cu incalzirea pe timp de vara.
  Sa vedem ce va mai fi.
  1
  3
  Raportează
 • postat de Doar eu
  Vineri, 01 Mai 2020 19:34
  82.79.152.***
  Stati in casa daca va pasa. Asta ar trebui sa fie sloganul folosit de romani la alegeri.
  2
  9
  Raportează
 • postat de Daniel
  Vineri, 01 Mai 2020 18:59
  93.122.250.***
  Mai degraba monitorizati de la nivelul solului, pe strazi si in mijloacele de transport in comun. Multi poarta masca de forma, stau cu ea sub nas, sau deloc.
  10
  3
  Raportează
 • postat de O ROMANIE NORMALA...
  Vineri, 01 Mai 2020 15:33
  77.111.247.***
  Ce inseamna fraza asta ,,zonele cu risc ridicat de producere a conflictelor stradale" si ce legatura are ea cu pandemia si cu conducerea actuala a Romaniei ?! De ce ar exista niste ,,zone cu risc ridicat de producere a conflictelor stradale" in timpul unei situatii speciale de natura medicala ?!!!
  Care este motivul pentru care, pe perioada unei epidemii, guvernul si presedintia Romaniei ordona ca... ,,forțe sporite de polițiști, jandarmi și militari MApN vor fi la datorie la sol, verificând la sânge modul de deplasare al gălățenilor, dar și pentru a fi gata să intervină atunci când vor avea informații de comiterea unor abateri grave în teritoriu." ?!!!

  La ce ,,RISC RIDICAT DE CONFLICTE STRADALE" se asteapta actuala conducere a Romaniei de trimite ,,forte sporite de politisti, jandarmi si militari MApN, la sol" ca sa ,,verifice la sange" populatia tarii si ,,să intervină atunci când vor avea informații de comiterea unor abateri grave în teritoriu." ?!!!
  Adica DE CE ...si CUM ,,,sa intervina" armata impotriva populatiei ?!!!

  CEAUSESCU NU A FOLOSIT NICIODATA ASEMENEA FRAZE IN LEGATURA CU POPULATIA ROMANIEI...SI EL A FOST TOCAT CU RAFALE DE MITRALIERA , LA ZID... !!!
  4
  12
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.