Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Tinerii care îşi plănuiseră ca în acest an să îşi unească destinele, cu o petrecere mare, după tradiţie, şi-au văzut, odată cu declanşarea pandemiei, năruite speranţele de a-şi duce la bună îndeplinire proiectele. Începutul de sezon, imediat după Paşte, a fost deja ratat, sub imperiul situaţiei de urgenţă şi al ordoanţelor militare care au închis restaurantele, au impus restricţii de deplasare şi au interzis adunările cu multe persoane. Chiar dacă prima cauză va înceta în câteva zile, celelalte două nu se ştie încă dacă, în ce condiţii şi când vor reintra pe făgaşul normal. Aşa că se poate spune că a face nuntă obişnuită, cu sute de invitaţi, în vara şi chiar toamana lui 2020, este un vis imposibil, ce trebuie ori adaptat, ori amânat. Iată ce variante posibile au mirii, în viziunea organizatorilor de evenimente, şi ei loviţi puternic, ca întreaga industrie care ţine de furnizarea de servicii pentru nunţi şi botezuri.
A) varianta “adrenalina” - care înseamnă să aștepte până au certitudinea că nunta este imposibil de pus în plan în data programată inițial și să reprogramați doar dacă au această certitudine. Totuși, trebuie să fie pregătiți din timp pentru această “manevră”, să discute din timp cu toată lumea. Recomandare: reorientarea mentală către 2021, ca să poată păstra aceeași echipă și să minimizeze pierderile.
B) varianta “mai bine mai devreme decât mai tarziu” - dacă este important pentru miri ca nunta să aibă loc în 2020, să reprogrameze încă de pe acum evenimentul. Este posibil, în acest moment, să mai găsească încă date disponibile spre sfârşitul toamnei sau chiar în decembrie, organizatorii de evenimente luând în calcul prelungirea sezonului de petreceri chiar în ultima lună a anului. Trebuie verificat dacă echipa contractată pentru eveniment este disponibilă în aceleași date. Dacă nunta a fost programată din start pentru mai tarziu în cursul anului 2020 și mirii se simt mai în siguranță, trebuie să evite totuși în această perioadă să încheie contracte noi. E o perioadă tulbure pentru toată lumea și e mai bine să aibă cât mai putine ițe de descâlcit mai târziu, în caz că situația o va impune.

Citit 1918 ori Ultima modificare Marți, 12 Mai 2020 19:44

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro