Ce-i face pe gălățeni fericiți, în plină pandemie

Ce-i face pe gălățeni fericiți, în plină pandemie
Idei cum să ții tristețea la distanță. O steluţă pentru un zâmbet
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

În ultimele două luni, grele pentru noi toţi, unii dintre gălăţeni au găsit motive de bucurie în jurul lor sau, atunci când nu le-au găsit, le-au creat. Dacă vă plac exemplele noastre şi doriţi să contribuiţi la continuarea acestei rubrici, vă aşteptăm mesajele, însoţite de fotografii, pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Dorina Moisă, directoarea Bibliotecii Franceze "Eugene Ionesco", a găsit alinare exact în ceea ce, în mod normal, face lucrurile dificile: faptul că este singura persoană care lucrează la bibliotecă. "De obicei, este un dezavantaj să lucrezi singur, să te bazezi doar pe voluntari, dar, în timpul carantinei, există și avantaje. Am putut veni la bibliotecă pentru a mă ocupa de treburi administrative, și, fiind singură, nu a trebuit să port mască. M-am putut bucura de frumusețea și parfumul florilor, grădina arată superb, deşi grădinarii voluntari nu s-au putut ocupa de ea. Ca de obicei, cărțile, care sunt cei mai buni prieteni, nu te mint și nu te trădează niciodată, așa cum spunea doamna profesoară Anca Mihăilescu, sufletul bibliotecii, mi-au fost alături în perioada grea prin care trecem. Am avut onoarea să fiu prima şi deocamdată singura vizitatoare a expoziției de artă poștală "Escales postales" a artistului francez Jean Philippe Camus. Sper ca în curând să o poată vizita şi alte persoane. În ciuda problemelor financiare, biblioteca rămâne pentru mine un refugiu prețios, în orice împrejurare. Îmi este foarte dor de cititori şi de voluntari şi sper ca în curând locul acesta să fie din nou plin de viață".

Mihaela, o cititoare care locuieşte în Ţiglina IV, ne-a transmis că bucuria cea mai mare, din ultimele două luni, când a ieşit mai puţin din casă şi nu s-a putut întâlni cu familia şi prietenii, au fost desenele pe asfalt ale copiilor din vecini, care i-au dat o stare de bine şi au convins-o că viaţa merge înainte, indiferent ce ar fi. Atâta timp cât copiii încă se joacă, totul va fi bine.

O altă cititoare, Ana, a găsit un strop de bucurie într-un loc neaşteptat: într-un autobuz al Transurb. "O parte dintre ferestrele autobuzului erau decorate cu abţibilduri în formă de stea, unele mai mari, altele mai mici. Nu ştiu cine le-a pus acolo, dar m-au făcut să zâmbesc", ne-a scris cititoarea.

În foto 1, galerie - Dorina Moisă, în expoziţia al cărei unic vizitator este, deocamdată. Foto 2. Atâta vreme cât copiii se joacă, totul va fi bine. Foto 3, 4 și 5. Florile din grădina Bibliotecii Franceze:

 

Citit 2602 ori Ultima modificare Vineri, 22 Mai 2020 18:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.