Soluţie pentru evitarea cozilor. Abonamente cu valabilitate prelungită pentru elevii gălăţeni
Foto: Anca Melinte

Soluţie pentru evitarea cozilor. Abonamente cu valabilitate prelungită pentru elevii gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Potrivit directorului general al SC Transurb SA, Mihai Cadinoiu, până pe data de 20 iunie, elevii gălăţeni vor putea circula cu mijloacele de transport ale companiei pe baza abonamentelor pe care le deţin deja. Valabilitatea acestora a fost prelungită de către operatorul de transport, tocmai pentru a evita formarea cozilor la casele de bilete ale Transurb.

Mai mult, după cum ne-a explicat Mihai Cadinoiu, s-a încercat găsirea unei soluţii cât mai facile şi mai sigure pentru ca elevii să intre în posesia noilor carduri de transport, care le vor permite să călătorească gratuit pe orice traseu, pe tot parcursul anului. Pentru că, aşa cum aţi putut afla din "Viaţa liberă", atât Consiliul Local al municipiului Galaţi cât şi Guvernul României au decis că elevii trebuie să beneficieze de servicii gratuite de transport.

Chiar dacă nu este prevăzută în normele de aplicare ale celor două decizii, operatorul de transport s-a gândit că soluţia cea mai bună ar fi să solicite Inspectoratului Şcolar Judeţean o listă a elevilor. Listele de elevi, însoţite de cardurile de transport, vor fi transmise instituţiilor de învăţământ, iar elevii şi le vor putea ridica de acolo. În felul acesta va fi evitată aglomeraţia la ghişeele Transurb, de nedorit pe timp de pandemie.

Reamintim că, tot pentru a preveni cozile, persoanele fără venituri cu vârsta peste 65 ani şi pensionarii cu pensia până în 2.230 de lei pe lună pot circula cu abonamentul emis pentru perioada anterioară până pe 15 iunie, timp în care îşi pot procura noul abonament.

Citit 5786 ori Ultima modificare Duminică, 30 August 2020 01:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.