Scandal la un centru de carantină din Galați

Scandal la un centru de carantină din Galați
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Internare cu peripeții pentru un bărbat în vârstă de 45 ani din județul Galați. Bărbatul, după ce a consumat mai multe pahare de alcool a părăsit domiciliul, unde ar fi trebuit să stea îăn izolare, și a plecat spre o comună invecinată pentru a-și vedea  soția și copiii. Plimbarea a fost oprită însă de un echipaj al jandarmeriei, care l-a condus pe bărbat la un centru de carantină.

Ajuns la centrul instituționalizat de carantină, gălățeanul a devenit agitat și a început să înjure personalul medical și jandarmii, susținând că el nu va rămâne acolo și va încerca să fugă. Și s-a și ținut de cuvânt. ”După aproximativ 15 minute de la introducerea în centru, bărbatul a încercat să fugă prin escaladarea gemului camerei. Zgomotul făcut de acesta a fost auzit de jandarmi, iar când s-au îndreptat în direcția clădirii l-au văzut căzut, fără a da semne că mișcă. La fața locului a fost solicitat un echipaj medical. Între timp, bărbatul și-a revenit din starea de inconștiență, iar la vederea personalului medical a început să devină violent. Jandarmii l-au imobilizat, iar ambulanța l-a transportat la spitalul de urgență pentru investigații suplimentare”, ne-a declarat Cătălin Mircea Bădin, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Galați.

Bărbatul nu s-a calmat nici când a ajuns la spital, unde a continuat

seria amenințărilor și injuriilor aduse doctorilor și asistentelor, motiv pentru care a fost solicitat, din nou, un echipaj de jandarmerie. Oamenii legii au reușit să îl liniștească, iar la finalizarea investigațiilor medicale l-au transportat în același centru de carantină. ”Întrucât bărbatul a amenințat că în cazul în care nu i se va da drumul se va omorî, s-a luat decizia transportării acestuia la Spitalul de Psihiatrie unde a fost internat”, a conchis Cătălin Bădin.

În cauză, jandarmii au întocmit actele de sesizare pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor și au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale în cuantum de 200 lei (proferarea de injurii), respectiv 6.000 lei (proferarea de injurii și scandal în incinta unei unități de ocrotire a sănătății).   

 

Citit 3948 ori Ultima modificare Luni, 08 Iunie 2020 00:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.