Cum creşte riscul răspândirii coronavirusului la Galaţi | Fugiţi din izolare ca să-şi facă buletin

Cum creşte riscul răspândirii coronavirusului la Galaţi | Fugiţi din izolare ca să-şi facă buletin
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Izolarea pare a fi o măsură facultativă pentru tot mai mulţi gălăţeni, care profită de orice pretext să iasă din case, deşi prezintă risc crescut de transmitere a noului coronavirus. Numai într-o singură zi, poliţiştii au aplicat şapte amenzi persoanelor care au nesocotit această măsură, o parte dintre "rebeli" nefiind de găsit.

Doi gălăţeni au ajuns forţat în carantină, după ce au plătit şi o amendă usturătoare, pentru că nu s-au îndurat să nu-şi reînnoiască actele de identitate. Este vorba de doi concubini din Măstăcani, o femeie de 30 de ani şi un bărbat de 33 de ani, care miercuri, 1 iulie, s-au prezentat la ghişeul de la Evidenţa Populaţiei pentru a-şi depune actele necesare obţinerii de buletine noi. Au omis un mic amănunt: ar fi trebuit să stea acasă, în izolare, timp de 14 zile, aşa cum s-au obligat pe 24 iunie, când au revenit în ţară, din Portugalia. Funcţionarii de la ghişeu şi-au anunţat şeful, care, la rândul său, a anunţat poliţia.

"Secţia 5 Poliţie a fost sesizată cu privire la faptul că, la ghişeul de primiri documente de identitate, s-au prezentat două persoane, un bărbat și o femeie, iar cu ocazia verificării în baza de date, s-a constatat că acestea figurează cu menţiuni Alertă COVID. Având în vedere aspectele constatate, a fost luată măsura sancționării contravenționale şi a fost înștiințat Dispeceratul DSP Galați", a precizat Ciprian Stoica, purtător de cuvânt al IPJ Galaţi.

Cei doi concubini au fost internaţi într-un centru de carantină din Galaţi, urmând să suporte toate costurile aferente, pentru două săptămâni.

Izolaţi căutaţi de poliţie 

Mai mulţi gălăţeni care ar fi trebuit ca în această perioadă să stea în casă nu au fost de găsit la cele mai recente controale pe care poliţia le-a făcut la domiciliile acestora. Doar unul dintre cei verificaţi a fost şi identificat, el fiind amendat şi dus într-un centru de carantină. "În cadrul activităților de verificare a persoanelor aflate în izolare la domiciliu, pe fondul prevenirii răspândirii SARS COV2, polițiștii din cadrul Secției 3 și cei din cadrul Poliţiei Locale Galați au efectuat verificări la mai multe adrese din municipiul Galați, iar la cinci dintre aceste adrese, persoanele, doi bărbați și trei femei, nu respectau izolarea la domiciliu, nefiind găsite", explică reprezentantul IPJ Galaţi.

Poliţiştii îi caută pe ceilalţi patru fugari, ca să le aplice, pe lângă amendă, şi măsura internării într-un centru de carantină, unde vor sta pe banii lor, timp de 14 zile.

Citit 3627 ori Ultima modificare Vineri, 03 Iulie 2020 15:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.