Distrugerea dispenserelor cu dezinfectant, o nouă distracţie

Distrugerea dispenserelor cu dezinfectant, o nouă distracţie
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Şoferii companiei publice de transport în comun, Transurb SA, riscă să fie amendaţi degeaba. Motivul? Cetăţenii care urcă în autobuze şi troleibuze nu îşi pot dezinfecta mâinile, aşa cum este obligatoriu, deoarece unele dintre dispenserele special montate în acest scop ori nu mai sunt funcţionale, pentru că au fost rupte, ori lipsesc, pentru că au fost smulse şi furate. Şi asta nu din vina şoferilor, ci din cauza unor indivizi care au descoperit o nouă formă de distracţie: să "atace" dozatoarele cu dezinfectant.

Potrivit reprezentanţilor Transurb, din luna aprilie, de când toate mijloacele de transport în comun au fost dotate cu dispensere, şi până acum, compania a fost nevoită să cumpere de trei ori asemenea dispozitive, pentru a le înlocui pe cele furate sau devenite inutilizabile din cauză că au fost rupte. E adevărat, pompiţele cu pricina nu costă o avere, dar tot din bani publici sunt cumpărate!

După cum am aflat, în timpul verificărilor privind respectarea măsurilor impuse de prevenirea şi limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2, şoferilor Transurb aflaţi pe traseu li s-a pus în vedere ca ajunşi la capăt de linie să rezolve problema dezinfectantului. Din păcate, la capăt de linie nu-i aşteaptă vreun un depozit interminabil de dispensere cu care să le schimbe pe cele distruse.

Tocmai de aceea, conducerea companiei de transport face apel către gălăţeni să dea dovadă de responsabilitate şi de spirit civic, chiar dacă e vorba doar despre nişte dispensere de plastic. Un strop de dezinfectant poate face diferenţa între sănătate şi infectare.

Citit 3690 ori Ultima modificare Vineri, 17 Iulie 2020 00:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.