Bloc evacuat din cauza unui incendiu

Bloc evacuat din cauza unui incendiu
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Alertă, duminică dimineață, 19 iulie 2020, după ce un apartament situat la parterul blocului I2, de pe strada Victor Papilian din Micro 40, a luat foc. Alarma s-a dat la 112, iar la fața locului au fost trimise două autospeciale de stingere cu apă și spumă, un echipaj de descarcerare, un echipaj SMURD și o ambulanță de la Serviciul Județean de Ambulanță.

La fața locului, salvatorii au constatat că incendiul se manifestă cu degajare mare de fum, motiv pentru care s-a decis evacuarea tuturor locatarilor din imobil. "Incendiul, care a distrus apartamentul de la parter, a răspândit un fum dens în tot blocul, astfel încât pompierii au mers la fiecare apartament pentru a-i anunța pe oameni. Au fost evacuate 35 de persoane, o parte fiind vârstnici și locatari cu probleme de mobilitate", ne-a explicat Dan Ionașcu, purtătorul de cuvânt al ISU Galați.

Într-unul dintre apartamente, pompierii au găsit o femeie inconștientă, pe care au transportat-o la echipajul medical prezent la fața locului. Femeia a primit îngrijiri medicale, dar nu a necesitat transportul la spital. Îngrijiri medicale au primit încă două persoane, intoxicate cu fum, dar nici acestea nu au ajuns la spital.

"După evacuarea completă a fumului de pe scara blocului, locatarii s-au întors în locuințe. Cauza probabilă a producerii incendiului o reprezintă neglijența unui tânăr, care a lăsat o lumânare aprinsă și nesupravegheată", a conchis purtătorul de cuvânt al ISU Galați.

Citit 5789 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Iulie 2020 10:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.