Peste 200 de amenzi, aplicate în lupta împotriva COVID-19. Controale în pieţe, magazine şi pe terase.

Peste 200 de amenzi, aplicate în lupta împotriva COVID-19. Controale în pieţe, magazine şi pe terase.
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Acțiunile de control inițiate încă de acum două săptămâni au continuat și în cursul zilei de duminică. Astfel, sub coordonarea Instituției Prefectului - Județul Galați, structurile teritoriale ale MAI, alături de polițiștii locali și de reprezentanți ai Inspectotarului Teritorial de Muncă, Direcției de Sănătate Publică, Autorităţii Naționale pentru Protecția Consumatorului și Autorității Naționale Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, au acționat în sistem integrat pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, dar și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională.

Echipele mixte ale structurilor menționate au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor de protecție individuală și sanitară, precum și a prevederilor legale în vigoare. În cadrul acțiunii de duminică, au fost verificate 328 de societăți comerciale și au fost aplicate 218 sancțiuni, cea mai mare parte dintre acestea referindu-se la nerespectarea măsurilor de protecție individuală, privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, sau la participarea persoanelor fizice la activități în spațiul public, pentru care au fost instituite restricții.

În aceste misiuni au fost implicate 206 efective, aparținând Poliției Naționale, Poliței Locale, Jandarmeriei și Ministerului Muncii.

De asemenea, inspectorii sanitari de stat ai Direcției de Sănătate Publică au efectuat 15 controale igienico-sanitare și au aplicat șase sancțiuni contravenționale, în valoare de 9.800 de lei. "Au fost verificate piscine, restaurante, terase, magazine etc., pentru a se vedea dacă sunt sau nu respectate măsurile impuse de starea de alertă. Au fost aplicate sancțiuni contravenționale pentru neregulile constate, precum lipsa din dotarea unității a substanțelor dezinfectante pentru dezinfecția veselei, pentru nerespectarea măsurilor speciale instituite în situații epidemiologice deosebite și pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecție a vieții și limitarea efectelor tipului de risc produs asupra sănătății persoanelor", ne-a declarat Oana Nae, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Galaţi.

Acţiunile de control vor continua şi în zilele următoare.

Citit 2796 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Iulie 2020 10:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.