Zeci de infectări și locurile de joacă închise
Foto: Marian Calestru

Zeci de infectări și locurile de joacă închise
Evaluaţi acest articol
(31 voturi)

În contextul în care numărul infectărilor cu coronavirus crește de la o zi la alta, fiind înregistrate 67 de cazuri noi în doar 48 de ore, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a întrunit sâmbătă și a stabilit noi măsuri pentru limitarea răspândirii virusului. Printre noile reguli se numără și închiderea spațiilor de joacă pentru copii, atât cele publice, cât și cele private.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi a primit, în weekend, încă 67 de rezultate pozitive - 25 raportate sâmbătă și 42 raportate duminică - în urma testărilor pentru depistarea coronavirusului. Astfel, numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns, la nivelul judeţului Galaţi, la 1.889.

Dintre persoanele infectate cu noul coronavirus, 865, cu 12 mai mult faţă de raportarea de vineri, au fost declarate vindecate şi au fost externate din spitale. Totodată, în ultimele 48 de ore nu a mai fost raportat niciun deces la persoane infectate cu coronavirus. Astfel, numărul deceselor a rămas 113.

Din cei 67 de gălățeni confirmați, de vineri până duminică, cu infecție cu coronavirus, șase - 3 confirmați sâmbătă și 3 confirmați duminică - sunt cadre medicale la Spitalul Județean de Urgență "Sf. Apostol Andrei". Astfel, conform datelor oficiale de duminică, numărul cadrelor infectate în cea mai mare unitate sanitară din județ a ajuns la 178, 75 dintre ele fiind declarate vindecate. Totodată, a crescut, cu un caz, și focarul de la Spitalul de Pediatrie, numărul total al infectărilor ajungând acum la 24.

Conform datelor oficiale, în acest weekend au fost efectuate 539 – 228 sâmbătă și 311 duminică - de teste pentru depistarea coronavirusului. Trebuie precizat că, de la începutul pandemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului Galaţi au fost efectuate 16.619 de teste pentru depistarea coronavirusului.

Ținând cont de faptul că în județul nostru vorbim de transmitere comunitară a coronavirusului, autoritățile au decis întrunirea Comitetului pentru Situații de Urgență pentru a se stabili noi măsuri în vederea limitării răspândirii Covid-19. Astfel, în urma discuțiilor avute de grupul de suport tehnic -suport Covid, s-au dispus următoarele măsuri:

- Se închid toate locurile de joacă, inclusiv cele private, de pe raza județului Galați. Măsura se referă la toate locurile și spațiile de joacă în aer liber. Vor rămâne deschise însă parcurile, gen Grădina Publică, astfel că gălățenii au unde să își scoată copiii pentru activități în aer liber.

- Fiecare unitate administrativ teritorială va desemna, prin dispoziţia primarului, persoane care vor ține evidenţa celor aflaţi în carantină sau în izolare;

- Persoanele desemnate vor informa persoanele carantinate sau izolate la domiciliu asupra procedurilor ce trebuie urmate în cazul în care intră în contact cu diferiți furnizori de servicii astfel încât aceștia să își poată lua toate măsurile de siguranță;

- Începând cu data de 26 iulie 2020, reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Poliție, Inspectoratului Județean de Jandarmi și membri ai Poliției Locale vor efectua controale în locațiile unde sunt declarate persoane carantinate sau izolate la domiciliu;

- Medicii de familie vor asigura monitorizarea persoanelor care se află în carantină sau izolare la domiciliu, din punct de vedere medical, şi vor informa Direcţia de Sănătate Publică Galaţi în cazul agravării stării de sănătate a acestora;

- Asociațiile de proprietari din municipii şi oraşe vor face dezinfecţia scărilor de bloc de două ori pe lună;

- Toate instituțiile publice vor face dezinfecţia spațiilor unde își desfășoară activitatea;

- În piețe administratorii acestora vor restricționa accesul către tarabe, produse, exponate, a unui număr mare de persoane și vor stabili circuite separate pentru intrare și ieșire. Se vor stabili inclusiv traseele vizitatorilor în piețe pe sensuri unice și vor asigura triajul epidemiologic.

Totodată, autoritățile reamintesc faptul că purtarea măștii de protecție este obligatorie în spațiile închise și în mijloacele de transport în comun.

Citit 8029 ori Ultima modificare Duminică, 02 August 2020 12:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.