Chefurile din parcare se potolesc cu jandarmii

Chefurile din parcare se potolesc cu jandarmii
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Muzica la maximum, mai ales la ore târzii în noapte sau chiar în zorii zilei, poate reprezenta un coşmar pentru cei care locuiesc în imobillele cu mai multe locuinţe. La bloc adică, situaţii în care se iscă frecvent conflicte între locatari sau între aceştia şi intruşi care se distrează pe mulţi decibeli. Numai într-o singură noapte, jandarmii au fost chemaţi, în municipiul Galaţi, să tranşeze patru astfel de chefuri. Iar amenzile au curs.

Cu motiv bine întemeiat sau nu, chefurile nu se fac cu muzică la maximum la ore târzii, când lumea doarme. Regula pare să le fie însă străină multor gălăţeni, care mizează fie pe ruşinea, fie pe frica, fie pe lipsa de implicare a celor deranjaţi de a nu apela de autorităţi atunci când situaţia zgomotoasă devine de nesuportat. Şi totuşi, sunt şi excepţii, în noaptea de luni spre marţi, patru astfel de chefuri fiind "sparte" de jandarmi, în patru zone diferite ale oraşului, oamenii legii lăsând în urmă nu doar linişte, ci şi un puhoi de amenzi, deloc de neglijat ca valoare.

Debutul seriei s-a făcut în urma unul apel pe 112, venit de la G-urile din Micro 19, prin care un tânăr sesiza că este la un pas de bătaie cu nişte vecini. La faţa locului, jandarmii l-ai găsit pe apelant, în vârstă de 28 de ani, în plin conflict cu un vecin de 48 de ani şi cu familia acestuia, dar nu tocmai de partea dreaptă a problemei. "Din verificările făcute de oamenii legii, a rezultat faptul că apelantul a tulburat liniște locatarilor în momentul în care a scos o boxă pe casa scării și a ascultat muzică la intensitate maximă. Unul dintre vecini, împreună cu fiul acestuia, sătul de zgomotele făcute, a ieșit din casă să-i ceară să se liniștească. În scandalul dintre ei au intervenit și soțiile", explică lt. Cătălin Bădin, purtătorul de cuvânt al IJJ Galaţi. Ca să nu existe alte motive de supărare, ambii bărbaţi, care au făcut scandal pe scara blocului, au primit câte 200 de lei amendă.

Aceeaşi sancţiune au aplicat-o jandarmii şi în cazul altei sesizări, care a pornit de la o aniversare în familie. O tânără, sătulă că socrul ei dăduse muzica la maximum pentru a-şi sărbători soţia la împlinirea vârstei de 74 de ani, a sunat la 112. Jandarmii au constatat că cele sesizate se confirmau. Drept urmare, atât el, cât şi soţia au fost amendaţi cu câte 200 de lei.

Nu departe, în Micro 17, proprietarii dintr-un bloc le-au cerut jandarmilor ajutorul după ce un grup de tineri le-a tulburat liniştea în miez de noapte. Adunaţi în jurul blocului, aceştia au făcut gălăgie cât i-au ţinut puterile, ţipând şi vorbind tare. Până să ajungă echipajul, au spălat putina, dar jandarmii au rămas în zonă timp de două ore, pentru a se asigura că nu vor reveni să îşi reia preocupările turbulente.

Ultimii "campioni" de pe listă, dar primii la numărul şi valoarea amenzilor au fost patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 21 şi 36 de ani care le-au făcut noaptea albă proprietarilor dintr-un bloc de pe strada Oţelarilor, cu un chef stropit din belşug cu alcool şi cu muzică la maxim. Motivaţia că "nu pot dormi şi că vor să se distreze" i-a costat, pe trei dintre petrecăreţi, câte o amendă de 200 de lei, iar pe cel mai tânăr, una de 500 de lei.

Citit 3471 ori Ultima modificare Marți, 28 Iulie 2020 18:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.