Acces refuzat în mijlocul de transport, din cauza căruţului electric. Reclamaţia unei gălăţence

Acces refuzat în mijlocul de transport, din cauza căruţului electric. Reclamaţia unei gălăţence
Foto: Anca Melinte
Evaluaţi acest articol
(26 voturi)

O situaţie pe cât de nedreaptă, pe atât de revoltătoare, a fost reclamată, zilele trecute, pe reţelele de socializare. O gălăţeancă întreba public unde ar putea găsi regulamentul Transurb cu privire la accesul în mijloacele de transport al persoanelor cu dizabilităţi posesoare de căruţ electric. Ce se întâmplase? După cum explica femeia, şoferul Transurb îi refuzase urcarea în autobuz, pe motiv că se deplasează cu un vehicul motorizat. Numai că, la acel moment, era însoţită de o altă persoană, care era deja obosită, şi ar fi vrut să scurteze amândouă drumul către casă folosind un mijloc de transport în comun.

Gestul conducătorului mijlocului de transport ni se pare inexplicabil, în condiţiile în care am putut observa, adesea, şoferi coborând de la volan pentru a acţiona rampa de acces destinată persoanelor cu dizabilităţi şi chiar ajutându-le să urce.

Ne îndoim că o situaţia delicată a unei persoane în scaun rulant, fie el electric sau nu, ar putea fi creată sau speculată electoral. Tocmai de aceea invităm compania publică de transport Transurb SA să explice modul în care respectă drepturile persoanelor cu dizabilităţi şi care ar fi motivele pentru care un căruţ electric nu ar avea voie în autobuz sau troleibuz.

Citit 4289 ori Ultima modificare Marți, 01 Septembrie 2020 01:07

4 comentarii

 • postat de George
  Luni, 31 August 2020 16:27
  89.136.76.***
  Mira nu soferii de pe maxi-taxi reangajai la transurb ci cei originali sunt aia lenesi
  4
  4
  Raportează
 • postat de George
  Luni, 31 August 2020 08:27
  89.136.76.***
  Lenea soferului de a actiona rampa de acces
  2
  21
  Raportează
 • postat de Gălățean
  Luni, 31 August 2020 08:13
  89.39.81.***
  Dacă s-au descărcat bateriile, ce face persoana cu dizabilități?
  1
  20
  Raportează
 • postat de Mira
  Luni, 31 August 2020 05:01
  5.13.238.***
  Părerea mea... Eu cred că problema e specia sinistră cu mentalitate de șoferi burtoși și ceafă lată de pe fostele maxi-taxi angajați(racolați) de Transurb la societatea publică de transport local... Nu mai există empatie în țara asta când tu susții și votezi pe unu care afirmă că o înjurătură e o opinie politică sau când tu susții și apreciezi pe unii în stradă care aruncă borduri și care dau foc la copaci, fiindcă asta consideră neuronul lui expirat că înseamnă Democrația( =/= dreptul lui de a vandaliza, de a se purta golănește).
  4
  19
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.