Graba şi lipsa de prioritate ne pun în pericol pe stradă. Victime ale neatenţiei

Graba şi lipsa de prioritate ne pun în pericol pe stradă. Victime ale neatenţiei
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Doi pietoni, un biciclist, doi şoferi şi un pasager alcătuiesc bilanţul victimelor accidentelor de circulaţie înregistrate la finele săptămânii trecute în judeţul Galaţi. Cele cinci evenimente care s-au soldat cu răniţi şi pagube materiale au fost cauzate de neacordare de prioritate, grabă şi neatenţie în trafic.

Prima ajunsă pe patul de spital cu multiple leziuni în urma impactului cu o maşină a fost o bătrână de 78 de ani, care a vrut să traverseze cea mai circulată arteră din Tecuci pe trecerea de pietoni. Un şofer de 79 de ani nu a observat-o la timp şi nici nu a redus regulamentar viteza, acroşând-o şi aruncând-o pe asfalt. Femeia a avut nevoie de investigaţii medicale, în timp ce poliţiştii au deschis o anchetă la finele căreia a reieşit, ca primă concluzie, că şoferul septuagenar a greşit. Verdictul final l-ar putea da judecătorii, în cadrul dosarului penal pentru vătămare corporală din culpă.

Victimă a unei traversări aproape regulamentare a fost şi un tecucean de 69 de ani, care a traversat strada Ana Ipătescu pe bicicletă, pe un marcaj pietonal. A nimerit în calea unei maşini conduse de o tânără de 19 ani, suferind leziuni uşoare în urma impactului cu asfaltul. Tânăra şoferiţă este cercetată de poliţie.

Cel de-al treilea pieton al seriei a fost rănit pentru că a traversat neregulamentar. Un bărbat de 71 de ani s-a aventurat în traversarea prin loc nepermis a străzii Traian, la o oră de trafic intens, a fost acroşat de autoturismul condus de o femeie de 36 de ani, pietonul alegându-se cu mai multe leziuni, care au necesitat internarea în spital.

Două dintre accidentele de weekend s-au soldat cu trei răniţi. Primul a avut loc pe strada Traian, la intrarea în Galaţi, din cauza unui şofer care nu a păstrat distanţa faţă de maşina aflată în faţa sa, condusă de un bărbat de 74 de ani. În urma impactului, ambele maşini au fost avariate, iar o femeie de 70 de ani, pasageră în autoturismul lovit, a suferit mai multe leziuni, care au necesitat transportarea la spital. Niciunul dintre şoferi nu consumase alcool.

Maşini avariate şi doi şoferi răniţi a constituit bilanţul unui alt accident, produs pe DN 26, la Tuluceşti. Şoferul de 38 de ani al uneia dintre maşini a pătruns pe contrasens şi s-a ciocnit frontal cu autoturismul condus de un bărbat de 74 de ani. Ambii şoferi au avut nevoie de îngrijiri medicale, poliţiştii deschizând un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Citit 2130 ori Ultima modificare Sâmbătă, 12 Septembrie 2020 01:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.