Vecini, de nevoie, cu un trafic infernal

Vecini, de nevoie, cu un trafic infernal
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

Sute, poate mii de gălățeni, care locuiesc pe unul dintre cele mai mari și mai circulate bulevarde din Galați, sunt nevoiți să suporte, zi de zi și noapte de noapte, efectele vecinătății cu un trafic auto infernal. 

Oamenii ale căror apartamente sunt direct învecinate cu bulevardul Dunărea se plâng că nu au liniște deloc, pentru că pe strada lor traficul nu este format doar din autoturisme, autobuze și alte mijloace de transport cu masa maximă autorizată de 3,5 tone, ci și din vehicule mult mai mari. Aglomerației i se adaugă, astfel, zgomotul vehiculelor de mare tonaj, care în mod normal al trebui să circule doar pe centura ocolitoare, nu printr-o zonă rezidențială.

”Începând de la sensul giratoriu de la Cimitirul Cătușa pana la capătul bulevardului, la ieșirea spre Auchan, au acces mașini de tonaj mare, și anume TIR-uri cu remorca care transporta diverse. Acest bulevard foarte aglomerat, devine și mai zgomotos și congestionat din cauza acestor TIR-uri. Este un calvar zgomotul cauzat de aceste mașini de tonaj mare”, ne-a sesizat Cătălin Radu, un cititor care locuiește în zona cu pricina. Doleanțele gălățenilor afectați de aglomerația de pe bulevard au ajuns și la Primărie, unde a fost depusă o sesizare în încercarea de a se găsi o soluție pentru ”aerisirea” traficului. Un răspuns de la cei care gestionează problema am încercat să aflăm și noi. În răspunsul primit de la Biroul de Presă al Primăriei Galați ni s-a transmis că circulația în zonă a fost reglementată, ultima oară, anul trecut, printr-o hotărâre de Consiliu Local, care permite accesul vehiculelor de mare tonaj pe bulevardul Dunărea. Singura variantă de ameliorare a problemelor, ar fi, conform răspunsului primit, limitarea vitezei de circulație pe bulevard. 

”Circulația autovehiculelor de transport marfă cu masa maxim autorizată mai mare de 3,5 tone se realizează cu respectarea OUG. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și ale HCL 91/2019 pentru aprobarea "Regulamentului cu privire la accesul și circulația utilajelor și a autovehiculelor de transport marfă cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone în municipiului Galați". Bulevardul Dunărea, pe tronsonul cuprins între strada Brăilei și bulevardul Galați, era inclus și anterior emiterii HCL 91/2019 în lista străzilor pe care se permitea accesul autovehiculelor cu masa maximă autorizată mai mare de 3.5 tone. Ținând cont de solicitările gălățenilor din zonă și de rețeaua rutieră de la acest moment, avem în vedere pe viitor ca posibilă soluție introducerea unor limite de viteză, pe categorii de autovehicule, pe Bulevardul Dunărea”, se arată în răspunsul transmis de Biroul de Presă al Municipalității. 

Citit 7945 ori Ultima modificare Sâmbătă, 07 Noiembrie 2020 00:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.