Copiii cu pensie de urmaş pot trimite online adeverinţele

Copiii cu pensie de urmaş pot trimite online adeverinţele
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Copilul beneficiar al unei pensii de urmaş, care a depăşit vârsta de 16 ani, poate pierde pensia de urmaş dacă nu face dovada continuării studiilor.

„După cum este cunoscut, potrivit prevederilor art. 114 alin. (2) din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările şi completările ulterioare, plata pensiei de urmaş se suspendă începând cu data de 1 octombrie a anului în curs, în situaţia copilului, beneficiar al unei pensii de urmaş, care nu face dovada continuării studiilor”, se arată site-ul Casei Naţionale de Pensii.

Conform sursei citate, cei care sunt vizaţi de măsura anunţată la începutul lunii octombrie au la dispoziţie o soluţie care îi va ajuta să rezolve rapid problemele. „Având în vedere că, în prezent, instituţiile de învăţământ comunică prin mijloace electronice adeverinţele prin care se face dovada continuării studiilor, iar aceşti beneficiari au posibilitatea de a le transmite caselor teritoriale de pensie prin aceleaşi modalităţi, adeverinţele în cauză, transmise electronic, constituie dovada privind continuarea studiilor şi vor fi avute în vedere la acordarea pensiei de urmaş, respectiv la continuarea plăţii pensiei de urmaş, urmând ca beneficiarii să prezinte originalul până la sfârşitul anului şcolar 2020-2021”, precizează cnpp.ro.

Citit 1909 ori Ultima modificare Duminică, 18 Octombrie 2020 16:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.