Bilete de tren online pentru studenți și elevi

Bilete de tren online pentru studenți și elevi
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Studenții și elevii care doresc eliberarea online a biletelor de tren trebuie să-și creeze un profil de utilizator. Studenții pot face acest lucru fie pe site-ul www.cfrcalatori.ro, dintr-un cont de utilizator online, fie la casele de bilete CFR Călători dotate cu sistem electronic de emitere. Elevii își pot crea un profil de utilizator doar de la casele de bilete CFR Călători dotate cu sistem electronic de emitere. Conform CFR Călători, confirmarea, verificarea și validarea datelor care atestă calitatea de elev ori student și dreptul la gratuitate la transport se va efectua o singură dată pentru fiecare an școlar/universitar și numai în cazul în care elevul/studentul este posesorul actelor doveditoare a calității respective, conform prevederilor legale în vigoare (HG 42/2017).

Citit 2318 ori Ultima modificare Luni, 19 Octombrie 2020 18:27

1 comentariu

 • postat de Marius
  Vineri, 23 Octombrie 2020 14:27
  5.2.205.***
  Este o greseala mare ca studentii primesc decontare 100% a biletelor de tren, indiferent de numarul calatoriilor sau indiferent de destinatia calatoriei raportata la locatia Facultatii sau adresa de domiciliu...Intr-un cuvant, hai sa ne mai plimbam si noi la mare, la munte, la schi, etc.
  Toate acestea se fac in conditiile in care materialul rulant al CFR este putin si la pamant, deci inseamna putine vagoane dar multi studenti. Cei ce calatoresc in alte scopuri decat studentii, nu pot beneficia astfel de siguranta medicala si dinstantare in vagon datorita stationarii studentilor si pe culoare si in alte spatii adiacente. Pe ruta Galati-Bucuresti, de exemplu, in gara Ploiesti se urcau foarte multi studenti aglomerind pana la refuz putinele vagoane existente! Fara replica din partea sefului de tren care ridica din umeri.
  Cine acopera aceste costuri!? Inseamna niste bani cheltuiti de la buget, din buzunarele noastre, fara cap. Am fost si noi studenti dar decontarile erau efectuate doar pe ruta de deplasare casa-Facultate, intr-un anumit procent si nu 100%! Haideti sa privim si legislatia privind calatoria studentului din alte tari ale UE.
  Inteleg ca studentii sunt o masa de vot si inseamna pomana electorala marca PSD, dar legea trebuie modificata!
  Toate cele bune!
  3
  2
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.