S-a dublat numărul dosarelor la gradaţiile de merit

S-a dublat numărul dosarelor la gradaţiile de merit
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Singura premiere rămasă în învăţământ *

Pentru că de anul acesta nu se mai acordă salarii de merit, numărul profesorilor care şi-au depus dosare pentru gradaţiile de merit s-a dublat.

„Avem în jur de 450-500 de dosare, încă nu am reuşit să le numărăm. Anul trecut au fost în jur de 200”, ne-a declarat inspectorul general-adjunct Onuţ Atanasiu.

Acesta susţine că şi numărul acestor premieri a scăzut anul acesta, la nivelul judeţului existând mai puţine norme didactice: „Procentul a rămas acelaşi, de 16 la sută, dar aplicat la un număr mai mic de norme, va da un număr mai mic de gradaţii comparativ cu anul trecut”, mai spune Onuţ Atanasiu.

Având în vedere că de anul acesta Guvernul a tăiat salariile de merit şi fondul de premiere de 2 la sută, gradaţiile sunt singurele stimulente care se vor mai acorda dascălilor merituoşi, iar bătălia va fi mare.

Gradaţia de merit reprezintă un procent de 25 la sută din salariul de bază şi se acordă pe o perioadă de cinci ani.

Nici măcar diplomele „Gh. Lazăr” nu se ştie dacă se vor mai da anul acesta. Printr-o gafă a Ecaterinei Andronescu, care n-a trimis anul trecut la timp ordinul spre aprobare, sute de dascăli din ţară, cărora ar fi trebuit să li se acorde această premiere, au rămas fără bani.

Deşi de la nivelul ministerului nu s-a comunicat nimic oficial în această privinţă, se zvoneşte că nu se vor mai depune anul acesta noi dosare pentru aceste distincţii care au echivalent şi în bani, ci doar se vor da cadrelor didactice care au câştigat acest drept anul trecut.

Încă o dată, din neglijenţa crasă a mai-marilor învăţământului (indiferent de culoarea lor politică), profesorii au fost raşi de la porţie.

Citit 1099 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.