Emoţii digitale

Emoţii digitale
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Absolvenţii de liceu vor da, săptămâna viitoare, timp de 10 zile, în perioada 19-29 aprilie, proba de competenţe digitale.

Încurajaţi de rezultatele bune de la limba şi literatura română, elevii consideră că examenul va fi totuşi unul care nu le va ridica mari probleme, mai ales că în februarie au participat şi la simularea probei.

Probă de o oră şi jumătate

Elevii care vor participa la examen vor avea la dispoziţie 90 de minute pentru efectuarea cerinţelor.

Ei vor avea de rezolvat 15-20 de probleme, care cuprind noţiuni de bază privind sistemul de calcul, elemente de utilizare a computerului şi organizarea fişierelor, precum şi utilizarea reţelei de internet, lucruri care n-ar trebui să fie dificile pentru generaţia internaută.

Elevii care au certificate ECDL îşi pot echivala examenele. Ceilalţi vor primi calificative:

·    nivel începător (0-25 de puncte),

·    nivel mediu (26-50 de puncte),

·    avansat (51-74 de puncte),

·    experimentat (75-100 de puncte).

Elevii care nu se prezintă la această probă pot participa la examenele scrise, dar nu vor fi consideraţi promovaţi.

Chin pe gratis

Inspectoarea general-adjunctă Laura Marin, preşedinta comisiei judeţene, susţine că a reuşit să facă în aşa fel încât toţi elevii să poată susţine proba, în condiţiile în care numărul calculatoarelor este cu mult mai mic decât cel al elevilor.

„Pentru profesorii de informatică va fi o perioadă foarte grea. Ei vor avea de corectat un volum destul de mare de itemi în timp foarte scurt. Va fi o săptămână de chin pentru ei”, a declarat Laura Marin.

În plus, tot acest chin va fi pe gratis, pentru că ministerul nu a reglementat nici acum o formă de remunerare pentru dascălii organizatori şi corectori.

Bacalaureat sau grevă generală de o zi?

Astăzi, la Grupul Şcolar de Marină va avea loc şedinţa cu directorii, pentru a fi puse la punct şi ultimele detalii. „Deocamdată nu m-a anunţat nimeni nimic de boicotarea examenului. Dar vom vedea miercuri”, mai spune Laura Marin.

Chiar la mijlocul perioadei de desfăşurare a probei, pe 22, sindicatele din învăţământ au anunţat grevă generală de o zi.

Rămâne de văzut dacă profesorii de informatică vor participa la grevă, boicotând astfel desfăşurarea bacalaureatului.

Citit 672 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.