Angajații Primăriei Galați țipă unii la alții. Pamflet

Angajații Primăriei Galați țipă unii la alții. Pamflet
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Este oficial: activitatea de relații cu publicul a angajaților municipalității a fost paralizată temporar, din cauza unor circumstanțe de infectare apărute la sediul central din strada Domnească nr. 54. Situația pare scăpată de sub control, dar nu așa cum ați crede dumneavoastră.

Trebuie întors și celălalt obraz

Unde dai și unde crapă?! Pandemia de coronavirus ne afectează tradițiile și nu trebuie să vă gândiți la portul strămoșesc, la ie și ițari sau la datinile păstrate cu precădere în mediul rural. Cu toate că unele vor fi anulate măcar anul acesta: cine va mai colinda, cine va mai avea voie să meargă cu capra în perioada magică a lunii decembrie? Sunt întrebări retorice, însă nu aici am fi vrut să alunecăm. Când vorbim despre cutumele urbane, mintea ne fuge spre ghișeele instituțiilor de stat. Dacă nu ești tratat cu superioritate, cu spatele, cum se spune, or dacă nu țipă o doamnă de după geam la tine, simți că nu ți-ai achitat dările. Un cetățean bine educat întoarce și celălalt obraz.

Consumarea energiei negative

Închiderea temporară a activității cu publicul ne afectează, certificatele de urbanism, PUZ-urile și PUD-urile neținând cont de coronavirus, dar se zvonește că înșiși angajații Primăriei Galați suferă. "Învățați să se comporte ca pe propria moșie cu aproape orice contribuabil, nu le vine să creadă că nu se pot manifesta public și au o mare problemă. Trebuie să-și consume într-un fel energia asta negativă", ne-a povestit sub protecția anonimatului un salariat al municipalității. "Să-i vedeți cum țipă între ei, se îmbrâncesc, se trimit să stea la coadă, chiar dacă nu e nimeni în clădire, sunt reflexele atâtor ani de lucru la stat, mai ales la un ghișeu la care vin tot felul de oameni", a adăugat el.

Vor alte sporuri

Evident, gălățenii din Primărie care timp de două săptămâni vor fi lipsiți de carnea obștească de tun sunt sănătoși, doar colegii lor deja confirmați pozitiv fiind izolați la domiciliu. Persoana care a dorit să mediatizeze atmosfera încărcată din sânul administrației locale susține că, pe modelul artiștilor care au înaintat Guvernului o petiție pentru sprijin financiar, lucrătorii din subordinea primarului Ionuț Pucheanu solicită majorarea veniturilor. "Nu cerem mărirea salariilor, ci oferirea unui spor de rușine. Așa cum artiștii n-au pentru cine să mai cânte, nici noi n-avem la cine țipa vreme de paisprezece zile. E posibil așa ceva?!", s-ar fi răstit aceștia la edilul-șef al Galațiului.

Ghișeul de Sus

Clipele de confuzie ale piloșilor

* Precizare esențială (aceasta nu este nici glumă, nici adevăr mascat sub ideea de pamflet): le dorim din suflet multă sănătate celor care au contractat boala și să revină cât mai grabnic la serviciu.

* Pe grupurile de WhatsApp ale muncitorilor de pe Domnească 54 au existat reale momente de confuzie. Cei angajați pe pile nu știau ce să facă după oprirea activității cu publicul: să mai vină sau nu la serviciu? Există și o probă audio: "Nu, fată, n-am corona, sunt bine, dar nu știu care-i faza. Eu am fost angajată că știam pe cineva de aici, dar acum mai pot veni la birou? Că, na, trebuie să fiu cinstită, nu prea fac nimic în orele de program, deci e ca și cum aș fi oaspete."

* Fără interacțiunea cu oamenii de rând, campionatul intern de postat poze cu pisici pe Facebook va continua fără poticneli. Angajatul cu mâța cea mai frumoasă va face cinste la final de lună.

* În eventualitatea în care li se va oferi și sporul de jenă, reprezentanții noștri în administrația gălățeană își vor recâștiga stima de sine. Nu vor mai auzi o perioadă importantă fraze stupide de genul "am adus dosarul cu șină plin de documente" sau "cred că mai trebuia să achit o taxă și abia apoi să ajung la dumneavoastră".

CumetRio de janeiro

Drumul expres Galați-Brăila nu va exista

Conform unui proiect de hotărâre supus aprobării într-o ședință a Guvernului, vor fi declanșate procedurile de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care "constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național «Drum expres Brăila-Galați»." Există, totuși, o uriașă problemă, ținând cont de eterna rivalitate dintre cele două orașe. Brăilenii doresc ca prima expropriere să aibă loc în județul vecin și viceversa. "Nu ne așteptam la o asemenea absurditate. În aceste condiții, drumul expres nu se va mai face, n-ai cu cine discuta", a comentat un membru al Guvernului.

De-a Procedura-Vura

ĂLA-N PLOAIE de Submarin Cosorescu

Sunt un accident genetic/ mai cu moţ şi mai cu barbă,

mi se-ncurcă neuronii/ şi se străduiesc să fiarbă,

mi se face alergie/ când e vorba despre muncă,

port principiul trândăvelii,/ bani în cap şi minte-n pungă,

port o greaţă funciară,/ port o scârbă ne-ntrecută,

am relaţii sus şi multe/ şi cu nesimţirea-s rudă,

l-am pe belzebut în sânge/ şi în carne şi în oase,

mi se fâlfâie de grija/ comportărilor frumoase,

mi-s model de terchea-berchea/ şi cassandră şi mafaldă,

eu am inventat tupeul,/ sforăitul şi-apa caldă!

Mi-s berbec, mi-s neastâmpăr/ şi o fac (mereu) de oaie,

dar nu-mi pasă, chiar de zice/ lumea că sunt ăla-n ploaie,

sunt pramatie, sunt lepră,/ donjuan cu mintea lisă -

şi mi-am scris direct pe frunte:/ liniştirea interzisă!

Galațiul în imagini

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 2061 ori Ultima modificare Joi, 26 Noiembrie 2020 20:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.