De ce dispar dispenserele cu dezinfectant din autobuz

De ce dispar dispenserele cu dezinfectant din autobuz
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

În primăvara acestui an, când autobuzele şi troleibuzele Transurb au fost dotate cu dispensere cu dezinfectant, recipientele respective erau prinse doar cu un inel de bara de susţinere. Ei bine, între timp, s-a ajuns la două inele, ba chiar la înfăşurarea lor cu bandă adezivă, pentru a nu mai fi smulse şi furate.
Cu toate acestea, dispenserele continua să dispară, fapt care ne-a fost sesizat de un gălăţean: “28, 39, 22 sunt trasee pe care eu am călătorit zilele acestea și am observat lipsa recipientelor cu dezinfectant. De fapt, chiar călătorii mi-au atras atenţia, erau discuții aprinse în autobuze”.
Compania publică de transport local ne-a transmis că recipientele cu dezinfectant se înlocuiesc unde este nevoie de cel puţin de două ori pe săptămână. Iar zilnic, la capetele de trasee, sunt umplute cu dezinfectant.
Din păcate, dispozitivele sunt rupte, distruse sau furate. Tocmai de aceea, compania de transport face apel către gălăţeni să dea dovadă de responsabilitate şi de spirit civic, chiar dacă e vorba doar despre nişte dispensere de plastic. Un strop de dezinfectant poate face diferenţa între sănătate şi infectare.

Citit 1649 ori Ultima modificare Vineri, 27 Noiembrie 2020 22:15

4 comentarii

 • postat de Tudor V
  Duminică, 29 Noiembrie 2020 18:30
  89.136.0.***
  Poate ca si un pic de atentie din partea soferilor de maxi taxi angajati la Transurb, respectiv obligarea acestora sa predea telefoanele personale (smart), la plecarea in cursa, si dotarea lor cu telefoane cu taste, doar pentru a fi apelati de reprezentantii societatii si, eventual foarte pe scurt de membrii familiei! Acum doua veri, pe timpul unei vizite in tara, un exemplar de astfel de conducator auto, a vorbit pe toata lungimea traseului 26, fara dispozitiv hand free, fara sa priveasca vreodata in oglinda de interior! Am fost atent la el deoarece la aproximativ 100 metri de la plecarea in cursa era sa loveasca un carucir si o mamica neatenta care a pornit pe trecerea pietoni desi a vazut ca vine autobuzul abia plecat din capat!
  0
  8
  Raportează
 • postat de vio
  Sâmbătă, 28 Noiembrie 2020 18:40
  89.39.81.***
  „Nu exista atitudine civica”. Adevarat, nu este. Dar este oricum prea tarziu. Este un oras abrutizat, nu se mai poate face nimic. Acesta nu ar trebui sa fie un subiect de dezbatere in presa, disparitia si vandalizarea acelor flacoane din autobuze. Cum sa se intample asa ceva.. Si totusi este. Reprezentam un „oras cumplit”, bleaah.
  1
  16
  Raportează
 • postat de Marin
  Sâmbătă, 28 Noiembrie 2020 17:40
  5.13.196.***
  E spirt toata ziua si nu se umplu la capete asa cum se scrie mai sus , iar de furat o fac raufacatorii si nu oamenii intregi la minte
  0
  11
  Raportează
 • postat de Galatean
  Sâmbătă, 28 Noiembrie 2020 12:13
  95.76.2.***
  Daca ar exista o atitudine civica combatanta din partea cetatenilor asupra acestor atitudini din partea unor cetățeni, sigur, dispenserile vor ramane la locul lor; indiferenta, indolența, nepăsarea celor care vad cum sunt vandalizate aceste recipiente, fara a interveni, duce la ceea ce articolul trateaza!

  Aceste comportamente sunt caracteristice întregii societati, fie ca nu iei atitudine la asemenea marlanii, ca esti impasibil, indiferent si prost cand un om este lovit si ar avea nevoie de ajutor, sub deviza lasa de ce sa ma bag eu..
  2
  18
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.