Încă un punct termic devine biserică

Încă un punct termic devine biserică
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

După ce un fost punct termic nefuncţional, preluat din gestiunea Calorgal, a devenit punct de lucru al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) şi lăcaş de cult ortodox, iată că un alt spaţiu similar va deveni biserică.

Este vorba despre fostul schimbător de căldură SC 12, de pe strada Constructorilor nr. 7A, care va fi transmis în folosinţă gratuită Parohiei "Sf. Sofia și Sf. Varlaam", pentru 20 de ani, în vederea amenajării ca spațiu liturgic. Decizia va fi supusă votului consilierilor locali la şedinţa de joi. "Parohia Sf. Sofia şi Sf. Varlaam din Galaţi se află de zece ani în situaţia nefericită de a nu avea un loc pentru construcţia unei biserici, slujbele săvârşindu-se într-o capelă provizorie pusă la dispoziţie de Parohia Înălţarea Domnului", se arată în raportul de specialitate al proiectului de hotărâre. Conform documentului, prin două adrese, parohia a solicitat acest spaţiu.

Reamintim că, tot prin hotărâre de Consiliu Local, a fost oferit în folosință gratuită către Parohia "Sfinții Daniil Sihastrul și Ioan Iacob Hozevitul", pentru 20 de ani, o parte din SC 104, în vederea amenajării unui lăcaş de cult. Cealaltă parte a imobilului este în folosinţa ISU, cele două instituţii având intrări separate.

Citit 7731 ori Ultima modificare Vineri, 18 Decembrie 2020 22:59

6 comentarii

 • postat de liver
  Joi, 17 Decembrie 2020 20:00
  89.137.230.***
  Cine vrea biserici sa o faca pe banii lor nu pe banii nostrii din impozite. Noi vrem scoli si spitale nu biserici si cimitire!
  2
  2
  Raportează
 • postat de Nea Luce
  Marți, 15 Decembrie 2020 08:36
  5.13.229.***
  ...O treaba forte buna. Intr-adevar este o mare penurie de biserici in tara asta si mai cu seama in urbea noastra...Cred ca ar fi minunat daca spitalul judetean ar fi transformat intr-o mare catedrala..In mod sigur, nu am mai avea cazuri de covid si in plus, inalt prea fericitii nostrii, ar putea beneficia in "activitatile" sfinte de elicopterul Smurd, revopsit corespunzator...
  2
  9
  Raportează
 • postat de dan
  Luni, 14 Decembrie 2020 21:39
  90.95.146.***
  vreau sa fac un aprozar intr-un sediu fost schimbator de caldura calorgal. il vreau gratis ca popii. se poate?
  5
  23
  Raportează
 • postat de ateu dar nu impotriva culturilor
  Luni, 14 Decembrie 2020 18:58
  85.164.229.***
  la noi popa aka duhivnicul a inlocuit medicul psihiatru....de asta suntem unde sunte....cum sa te tarasti pe coate sa pupi oase de cadavre ...cum sa accepti tacit sa se faca atatea hidosenii de constructii numite biserici..arata fix ca niste moschei ....doar ca in loc de semiluna au cruce....oribile...macar daca le-ar fi proiectat cu un design care sa schimbe fata locurile unde sunt amplasate...ceva modernist...dar chiar si asa tot sunt extrem de multe. probabil ar trebui daramate o parte si pastrate cele care au ceva istorie si care arata si mai frumos...mai placut....oricum.... hidosenii...uratosenii ...
  6
  14
  Raportează
 • postat de Ion
  Luni, 14 Decembrie 2020 15:25
  109.166.132.***
  Dar un cămin măcar pe timp de noapte pentru persoanele fără adăpost nu poate fi? Iar Biserica și Primăria să ajute acești oameni? Oare Lui Dumnezeu ce i-ar fi plăcut?
  4
  46
  Raportează
 • postat de Tirpitz
  Luni, 14 Decembrie 2020 07:37
  82.76.159.***
  In ortodoxia romaneasca sunt multe biserici, multi sfinti si multi popi. Lacasurile ortodoxe, rasar in fiecare cartier. Totul este extrem de exagerat. Nu sunt scoli si spitale cate biserici se inalta mereu. Poti fi credincios spunand in sinea ta o rugaciune si facand semnul crucii, este de ajuns.
  5
  35
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.