Încă un punct termic devine biserică

Încă un punct termic devine biserică
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

După ce un fost punct termic nefuncţional, preluat din gestiunea Calorgal, a devenit punct de lucru al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) şi lăcaş de cult ortodox, iată că un alt spaţiu similar va deveni biserică.

Este vorba despre fostul schimbător de căldură SC 12, de pe strada Constructorilor nr. 7A, care va fi transmis în folosinţă gratuită Parohiei "Sf. Sofia și Sf. Varlaam", pentru 20 de ani, în vederea amenajării ca spațiu liturgic. Decizia va fi supusă votului consilierilor locali la şedinţa de joi. "Parohia Sf. Sofia şi Sf. Varlaam din Galaţi se află de zece ani în situaţia nefericită de a nu avea un loc pentru construcţia unei biserici, slujbele săvârşindu-se într-o capelă provizorie pusă la dispoziţie de Parohia Înălţarea Domnului", se arată în raportul de specialitate al proiectului de hotărâre. Conform documentului, prin două adrese, parohia a solicitat acest spaţiu.

Reamintim că, tot prin hotărâre de Consiliu Local, a fost oferit în folosință gratuită către Parohia "Sfinții Daniil Sihastrul și Ioan Iacob Hozevitul", pentru 20 de ani, o parte din SC 104, în vederea amenajării unui lăcaş de cult. Cealaltă parte a imobilului este în folosinţa ISU, cele două instituţii având intrări separate.

Citit 7969 ori Ultima modificare Vineri, 18 Decembrie 2020 22:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.