De unde şi la ce preţ ne luăm brazi anul acesta

De unde şi la ce preţ ne luăm brazi anul acesta
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

În piețe şi în marile magazine au apărut, ca în fiecare an, brazi pe toate gusturile și pentru toate buzunarele. Pentru a  le veni în ajutor cititorilor care încă nu au cumpărat bradul pentru anul acesta, am vizitat mai multe spații comerciale unde brazii se vând, oprindu-ne în câteva destinaţii predilecte şi pentru clienţi, pentru a vedea preţurile: Piața Mare, Auchan, BricoDepot și Dedeman.

În Piața Mare, prețurile pentru un brad natural pornesc de la 70 de lei și se opresc la 200 de lei, în funcție de dimensiuni. În BricoDepot, prețurile pentru brazii naturali pornesc de la 29 de lei și pot ajunge până la 135 de lei, pentru cei artificiali, de la 25 de până la 629 de lei, iar pentru cine doreşte, există şi varianta brazilor în ghiveci, care pot fi apoi replantaţi, la preţuri cuprinse între 92 și 105 lei.

La Auchan, găsiţi brazi naturali tăiaţi la 69 de lei şi brazi în ghiveci la 78 de lei. 

La Dedeman, prețurile brazilor naturali variază între 30 și 300 de lei, cei artificiali pot fi cumpăraţi cu sume între 78 și 1.229 de lei, iar pentru cei la ghiveci veţi plăti între 72 și 282 de lei.

Decorațiunile pentru împodobirea bradului sunt de asemenea la fel de importante, un strict necesar de accesorii şi ornamente fiind următorul: suport pentru brad ( 25 de lei), set 24 de globuri (19 lei), instalație cu 60 de LED-uri (27 de lei), 2 bucăți de beteală (6 lei), în total, 77 de lei.

Pentru cei mai pretențioși, prețurile pentru ornamente pot ajunge și până la 1.000 de lei, dacă preferă globurile pictate manual, accesorii şi lumini mai sofisticate, panglici și fundițe. De asemenea, decorațiunile handmade sunt în vogă anul acesta, prețurile unui set de trei piese variind între 30 și 90 de lei. Comercianții susțin că au început să apară cumpărătorii de brazi, însă, din experiența anilor trecuți, “valul” o să ia amploare după data de 19 decembrie.

Citit 4941 ori Ultima modificare Vineri, 18 Decembrie 2020 22:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.