Doi din patru, în lotul naţional restrâns

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Simona Diaconu şi Cristian Chirac s-au calificat în lotul restrâns pentru Balcaniada juniorilor ce se va desfăşura în România *

Doi dintre cei patru elevi gălăţeni au fost selectaţi în urma barajelor de la sfârşitul săptămânii trecute în lotul restrâns care va reprezenta România la olimpiadele internaţionale de matematică.

Dan Dănăilă – medaliat de două ori la Balcaniada de juniori şi Paul Cosma s-au oprit aici anul acesta, dar au căpătat experienţă şi vor încerca din nou şi anul următor, când vor avea mai multe şanse.

Oricum ei s-au clasat printre cei mai buni elevi din ţară la matematică.

Mai norocoşi au fost însă juniorii:  în urma unor testări foarte grele, Simona Diaconu – elevă într-a VII-a, la Liceul „Spiru Haret”, la clasa  profesorului Ion Grecu şi Cristian Chirac - clasa a VIII-a la CNVA (profesor Romeo Zamfir) s-au calificat în lotul restrâns pentru Balcaniadă.

„Cristian Chirac a urcat de pe locul 21 (ultimul) pe locul 10, iar Simona Diaconu a urcat de pe locul 20 pe locul 13”.

„Prin urmare, cei doi continuă lupta pentru a obţine unul din cele 5 locuri care asigură selecţionarea lor în lotul României pentru Balcaniada de juniori”.

„Următoarele baraje le vor da în perioada 16 - 22 mai 2010, iar Balcaniada va avea loc la Rm. Vâlcea, începând cu 20 iunie 2010”.

„Din cauză că Balcaniada de juniori se desfăşoară în România, ţara noastră se va prezenta la concurs cu două echipe (cea de-a doua va fi probabil în afara competiţiei, fără drept la premii)”.

„În prima echipă vor fi selecţionaţi cinci elevi, iar din echipa a doua vor face parte elevii clasaţi pe locurile 6-11”.

„În acest moment, Chirac Cristian ocupă un loc care îi asigură prezenţa în echipa a doua pentru Balcaniada de juniori”, ne-a declarat profesorul de la CNVA, Romeo Zamfir.

Mai multe informaţii despre barajul care tocmai a avut loc găsiţi pe site-ul www.mategl.com.

Citit 1499 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.