Controale şi la Spitalul Căi Ferate Galaţi?

Controale şi la Spitalul Căi Ferate Galaţi?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În urma incidentelor petrecute la Spitalul CF2 din Bucureşti, unde starea mai multor paciente s-a agravat serios în urma contractării unor infecţii intra-spitaliceşti, s-a vehiculat ideea unor controale de specialitate la nivelul tuturor unităţilor  de profil din ţară.

Dacă şi Spitalul General Căi Ferate din Galaţi aşteaptă astfel de controale am aflat de la managerul unităţii, dr. Gabriela Ionescu.    

„Nu am primit până în acest moment niciun document prin care să fim informaţi că se vor desfăşura controale la nivelul instituţiei noastre. Totuşi, din câte am putut înţelege, s-a luat în discuţie realizarea unor controale la nivelul tuturor Spitalelor de Căi Ferate din ţară. Iar în cazul în care aşa s-a decis, aşteptăm şi noi controalele”.

„Avem 225 de paturi aici, în spitalul de la Galaţi şi alte 145 de paturi la Buzău. Oricum, la noi nu sunt probleme”, a precizat dr. Ionescu.

Dacă va fi vorba de controale, acestea vor fi desfăşurate, probabil, de direcţia de specialitatea din cadrul Ministerului Transportului.

„Spitalele de Căi Ferate nu sunt practic subordonate Ministerului Sănătăţii (fapt care prezintă şi unele dezavantaje), având finanţare de la Ministerul Transporturilor, care are şi o direcţie sanitară. Evident, poate fi vorba şi despre o eventuală colaborare între ministere, în anumite situaţii”, a precizat directorul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP) Galaţi, dr. Valentin Boldea (FOTO).

Citit 872 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.