Evaluaţi acest articol
(21 voturi)
7 comentarii

După ce a încercat, pe 17 februarie 2021, să înscrie un autoturism şi nu a reuşit din cauza cozilor la care contribuabilii se îngrămădesc ore în şir, pentru a-şi plăti impozitele şi taxele locale, o gălăţeancă ne-a sesizat situaţia revoltătoare, catalogând-o drept haos, şi mai ales pericolul de îmbolnăvire în masă cu COVID-19. 

„În primele trei luni ale anului, sute de oameni stau zilnic la rând pentru a plăti taxele locale. Fără bon de ordine, fără distanţare fizică (minimum doi metri) stau ore la rând, se îngrămădesc unii peste alţii cu scopul, cei mai mulţi, de a plăti, de a da bani municipalităţii gălăţene. Acele locuri sunt un risc real de îmbolnăvire cu COVID-19. Cei mai mulţi sunt bătrâni şi chiar astăzi am văzut cu ochii mei cum o doamnă a căzut pentru că i s-a făcut rău de la statul în picioare”, acuză gălăţeanca în sesizarea transmisă la redacţie.

În opinia gălăţencei, bonurile de ordine ar putea rezolva problema, dar şi deschiderea mai multor ghişee de plată, măcar până la 31 martie, precum şi consilierea celor ce stau la rând pentru plata taxelor în vederea deschiderii unui cont pe ghiseul.ro: „Să trieze persoanele care stau la rând: plătitori de taxe/ înscrieri auto/ etc, dar cel mai probabil bonurile de ordin vor rezolva problema. Dacă e nevoie să scoată maşinile de dat bonuri de ordine afară, inclusiv afişajele cu număr pentru ca plătitorii de taxe şi impozite să poată sta decent la rând, fără stres, fără risc de îmbolnăvire! Rog Primăria Galaţi să ofere condiţii decente de plată "plătitorilor de taxe şi impozite" şi să nu îşi bată joc de ei, baza plătitorilor fiind pensionarii, oameni trecuţi de 65 de ani!”, scrie gălăţeanca.

Citit 3530 ori Ultima modificare Duminică, 21 Februarie 2021 11:04

7 comentarii

 • postat de hip hop Sâmbătă, 20 Februarie 2021 03:40 5.13.241.*** Link la comentariu
  0
  7

  Sa stai la coada pentru o reducere de 15 lei , eu cred ca e inutil asa ceva , cineva spunea ca batranii nu au mijloace tehnice , dar au copii lor acasa si ii poate rezolva mai usor prin ghiseu.ro , dar asa sant ei de 30 de ani sa stai la rand pentru acea reducere care se refera doar la locuinta si nimic altceva , si sa se prelungeasca pima pe 30 iunie asa cum spunea cineva aceasta asa zisa facilitate de 10 la suta

  Raportează
 • postat de bio nature Vineri, 19 Februarie 2021 22:31 89.137.230.*** Link la comentariu
  2
  8

  Sunt oameni saraci sau foarte modesti care nu au calculator si unii nici macar smart phone si nu stiu sa foloseasca internetul asa ca trebuie sa existe si pentru ei o modalitate de plata. Nu poti obliga omul sa fie digitalizat daca nu are cu ce si nu stie.

  Raportează
 • postat de I. E. Vineri, 19 Februarie 2021 18:54 5.13.243.*** Link la comentariu
  0
  9

  Din pacate, mare bataie de joc! Am fost azi si am fost nevoita sa stau la o coada haotica, si, da, in ger.... oamenii inghetati au cerut sa vorbeasca cu un superior, dar nimeni nu s-a sinchisit sa vina....

  Raportează
 • postat de Un cetatean nemultumit. Vineri, 19 Februarie 2021 13:09 89.137.138.*** Link la comentariu
  4
  34

  Bataie de joc la adresa populatiei!Primaria,nu vede si nu aude!De ce nu ia masuri,pentru incasarea impozitelor pana la
  30.06.2021,fara penalizare ?De ce nu functioneaza zilnic,toate casele si nu se infiinteaza pentru primele sase luni alte
  puncte in oras,pentu incasarea impozitelor ?Primaria,se face vinovata,zilnic,de raspandirea virusului in masa,la aceste
  centre de incasare a impozitelor! Judecata alesilor locali,este ramasa in urma,cu un secol!

  Raportează
 • postat de Daniel Vineri, 19 Februarie 2021 12:22 193.231.148.*** Link la comentariu
  6
  27

  E nevoie de digitizare! Primaria ar trebui sa trimita automat conturi cu user si parola tuturor pentru a preintampina problema lipsei cardului sau a adresei de email. La fel, cred ca si posibilitatea de a plati taxele la banca, transfer online sau chiar la posta. Chiar si niste masini automate de platit impozite ar fi foarte utile. Sediile de la taxe si impozite ar trebui sa nu mai incaseze taxe si sa ramana deschise doar problemelor de ordin birocratic, masini, case, terenuri, etc.
  Se poate! Trebuie doar sa vrem!

  Raportează
 • postat de Ioan Aron Vineri, 19 Februarie 2021 11:38 5.14.129.*** Link la comentariu
  2
  17

  Solutia este de a instala ghisee dedicate, amplasate oriunde, in orice spatiu al primariei, doar cu plata prin ghiseul.ro unde sa fie cooptati elevi, studenti, care sa faca efectiv inscrierea si plata online a taxelor si impozitelor anuale pentru batranii care au card bancar. Si apoi multa publicitate sa afle lumea. Pentru un punct de lucru nu trebuie decat conexiune la internet si un PC sau laptop.

  Raportează
 • postat de Taxator Vineri, 19 Februarie 2021 10:34 89.121.200.*** Link la comentariu
  19
  15

  Mai terminati cu "indignarile" astea "spontane la ordin" ale galatenilor !
  Cine vrea si este interesat poate sa-si plateasca impozitul online la ghiseul.ro. Userul si parola se obtin pe email de la primarie.
  Sistemul de bonuri de ordine functioneaza in centru si cu toate astea oamenii se ingramadesc la cozi si acolo.
  Singurul lucru care se poate face este suplimentarea ghiseelor functionale in aceasta perioada. Dupa 31 martie nu mai sunt cozi.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.