Municipiul Galați reintră în scenariul galben. Măsuri mai restrictive, de la 1 martie

Municipiul Galați reintră în scenariul galben. Măsuri mai restrictive, de la 1 martie

Marian Calestru
Evaluaţi acest articol
(45 voturi)
4 comentarii

Comitetul Judeţean pentru Situații de Urgență a decis, pe fondul înregistrării în municipiul Galați a unei rate de infectare crescătoare în ultimele 14 zile, să se revină la scenariul galben. Acest lucru presupune o revenire la măsuri mai restrictive în ceea ce privește accesul în locurile publice de genul restaurantelor, cafenelelor teraselor sau sălilor de spectacole, care vor putea fi ocupate numai în procent de 30 la sută.

Aceleași măsuri vizează și comuna Vânători, unde, de asemenea, incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3 la mia de locuitori. Măsurile de aplică de luni, 1 martie, ora 0,00, și vor fi valabile timp de 14 zile.

De la aceeași dată, comunele Braniștea și Foltești intră în "scenariul verde", deoarece incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică de 1,5 la mia de locuitori. "Pentru aceste unități administrativ-teritoriale se vor aplica măsurile prevăzute în Hotărârea de Guvern nr. 35 din 10 februarie 2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19", se artă în comunicatul remis de Prefectura Galați în cursul zilei de duminică, 28 februarie.

Citit 9882 ori Ultima modificare Marți, 02 Martie 2021 00:34

4 comentarii

 • postat de Oraseanul. Luni, 01 Martie 2021 10:57 89.137.138.*** Link la comentariu
  17
  11

  Logica oamenilor nevaccinati,care umbla peste tot si cred ca daca s-au vaccinat altii,ii protejeaza si
  pe ei ! Neadevarat! Se vor trezii la realitate,cand se vor infecta si vor ajunge la spital.
  Autoritatile,sunt molesite de atata datorie si trebuie sa ia masuri pentru respectarea starii de alerta !
  Primaria,sa schimbe data de 31.03.2021,la 30.06.2021,pentru incasarea fara penalizare a impozitelor !
  Altfel,la cele cateva centre ne vaccinam putini si in tot orasul ne infectam,mai ales,la unele cozi haotice unde nu se mai respecta nici o regula!

  Raportează
 • postat de Mimi Luni, 01 Martie 2021 03:27 5.13.241.*** Link la comentariu
  17
  34

  Deci in autobuze lumea de pe lume , nu mai spun de vanzarea martisoarelor si ticsirea oamenilor in acea zona, in parcul pensionarilor stau bot in bot fara masca, in magazine [malluri] la fel , copii elevii la fel fara masca claie peste gramada in grupuri pe strazi si parcuri , autoritatile lipsa la apel in astfel de situatii, lasand lumea sa-si faca fiecare de capul lui si apoi vorbim de ce s-a ajuns aici .Pai uite de aia si un total dezinteres de la unii care sau saturat

  Raportează
 • postat de Adrian Duminică, 28 Februarie 2021 23:05 89.39.81.*** Link la comentariu
  10
  29

  Au modificat de la centru algoritmul de calcul deci a crescut artificial nr de infectati la mie...uraaa

  Raportează
 • postat de Lege pentru toata lumea Duminică, 28 Februarie 2021 17:51 185.220.100.*** Link la comentariu
  6
  32

  Vedem ca prezentatorii si invitatii din emisiunile TV nu poarta NICIUNUL masca. La fel si foarte multi reporteri TV, atat in transmisiuni din interior cat si din exterior, nu poarta masca.
  Vedem in transmisiunile TV ca politicienii din cladirea Guvernului Romaniei si din cea a Parlamentului Romaniei, foarte multi dintre ei, nu poarta masca.
  Poate ne puteti da si noua o explicatie a acestui fenomen, avand in vedere ca noi, oamenii obisnuiti, nu avem voie sa iesim din case fara masca si suntem obligati sa o purtam oriunde si suntem sanctionati daca nu o facem.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.