Municipiul Galați reintră în scenariul galben. Măsuri mai restrictive, de la 1 martie
Foto: Marian Calestru

Municipiul Galați reintră în scenariul galben. Măsuri mai restrictive, de la 1 martie
Evaluaţi acest articol
(45 voturi)

Comitetul Judeţean pentru Situații de Urgență a decis, pe fondul înregistrării în municipiul Galați a unei rate de infectare crescătoare în ultimele 14 zile, să se revină la scenariul galben. Acest lucru presupune o revenire la măsuri mai restrictive în ceea ce privește accesul în locurile publice de genul restaurantelor, cafenelelor teraselor sau sălilor de spectacole, care vor putea fi ocupate numai în procent de 30 la sută.

Aceleași măsuri vizează și comuna Vânători, unde, de asemenea, incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3 la mia de locuitori. Măsurile de aplică de luni, 1 martie, ora 0,00, și vor fi valabile timp de 14 zile.

De la aceeași dată, comunele Braniștea și Foltești intră în "scenariul verde", deoarece incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică de 1,5 la mia de locuitori. "Pentru aceste unități administrativ-teritoriale se vor aplica măsurile prevăzute în Hotărârea de Guvern nr. 35 din 10 februarie 2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19", se artă în comunicatul remis de Prefectura Galați în cursul zilei de duminică, 28 februarie.

Citit 10784 ori Ultima modificare Marți, 02 Martie 2021 00:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.